LG presenterar transparent och trådlös OLED-TV, AI-innovationer och klädvårdslösning på CES 2024
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM LG presenterar transparent och trådlös OLED-TV, AI-innovationer och klädvårdslösning på CES 2024

LG presenterar transparent och trådlös OLED-TV, AI-innovationer och klädvårdslösning på CES 2024

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) visar upp sina smarta livslösningar på CES 2024 i Las Vegas, som sträcker sig utanför hemmet till olika områden inklusive mobilitet och kommersiella miljöer.

Under temat “Reinvent your future” presenterar LG:s utställning hur företaget kommer att förbättra användarupplevelser i vardagslivet genom sina senaste innovationer.

Detta inkluderar bland annat den transparenta och trådlösa 4K-TV:n LG SIGNATURE OLED T, ett smart hem drivet av artificiell intelligens (AI), sakernas internet (IoT) och ny teknik för kommunikation.
Världens första trådlösa transparenta OLED-TV: LG SIGNATURE OLED T

LG introducerar LG SIGNATURE OLED T – världens första trådlösa, transparenta OLED-TV. Den nya innovativa TV:n kombinerar en transparent 4K OLED-skärm med LG:s trådlösa video- och ljudöverföringsteknik. Detta öppnar upp för nya upplevelser och möjligheter att anpassa vardagsrum, med LG:s ledande OLED-bildkvalitet och -prestanda som grund. LG:s transparenta OLED har vunnit fem CES 2024 Innovation Awards, inklusive en Best of Innovation-utmärkelse.

LG SIGNATURE OLED T erbjuder en unik lösning till designproblemet en dominerande svart TV i hemmet ofta utgör. Dess 77 tum stora transparenta panel hjälper TV:n att försvinna in i omgivningen genom att bli så gott som osynlig när den är avstängd. Även 4K-bild och ljud överförs trådlöst till OLED T med hjälp av Zero Connect Box, vilket ger användare friare tyglar än någonsin tidigare att placera ut TV:n i hemmet.

LG OLED T begåvas med en unik modulär design som möjliggör olika installationsmetoder, oavsett om den önskas installeras fristående, mot eller på vägg. OLED T erbjuder också dubbla visningslägen – transparent och solid – och kan användas som en digital duk för att visa konstverk, video eller foton med Always-On-Display (AOD)-funktionen, där innehållet ger illusionen av att sväva i luften samtidigt som det smälter samman med omgivningen. Med T-Bar-funktionen kan användarna få nyhetsuppdateringar eller väderinformation längst ned på skärmen, medan resten av skärmen förblir transparent. En knapptryckning växlar snabbt till en traditionell OLED-visning av högsta kvalitet, där den nya AI-processorn α11 bjuder på bland annat bättre färghantering än tidigare.

För mer information om LG SIGNATURE OLED T, se mer information på LG Newsroom (engelska).

LG presenterar transparent och trådlös OLED-TV, AI-innovationer och klädvårdslösning på CES 2024 LG CineBeam Qube: en kompakt 4K-projektor

På mässgolvet i Las Vegas visas också den nya livsstilsprojektorn LG CineBeam Qube. Med sin 4K-upplösning kan projektorn snabbt förvandla ett inomhusutrymme till en biograf. Användarvänlighet och portabilitet är på topp tack vare en kompakt och lätt design med ett bekvämt roterbart handtag. Projektorn fungerar också som en stilfull inredningsdetalj med minimalistisk estetik och är utrustad med operativsystemet webOS.

Trots att den är en av de minsta projektorerna på marknaden är LG CineBeam Qube en kraftfull projektor som kan visa video i upplösningen 4K UHD (3,840 x 2,160) över en yta så stor som 120 tum. Den är utrustad med en RGB-laserljuskälla och LG:s avancerade bildförfiningsteknologier, vilket ger exceptionellt klara och skarpa bilder med ett kontrastförhållande på 450,000:1 återger hela 154 procent täckning av färgrymden DCI-P3 för en filmupplevelse på det vis skaparna avsett.

För mer information om CineBeam Qube, se LG Newsroom (engelska).

LG Labs: kreativa experimentella tjänster för en kreativ livsstil

LG utvidgar också sitt fokus på innovativa produkter under LG Labs-flagg, där kreativa koncept tar större plats i montern på CES jämfört med föregående år. Denna satsning syftar till att presentera lösningar anpassade till olika livsstilar och erbjuda en mångfald av kundupplevelser. Ett av de mest framträdande exemplen är DukeBox från LG Labs, en avancerad ljudprodukt som kombinerar äldre vakuumrörsteknik med modern transparent OLED-panelteknologi, vilket skapar en unik musikupplevelse genom att förena traditionell charm med toppmodern teknik.

Utöver DukeBox visar LG även upp en uppgraderad version av Bon Voyage från LG Labs, en anpassningsbar levnadsyta designad för att föra hemmets bekvämligheter ut i naturen. Efter kundåterkoppling har Bon Voyage omformats till en husvagn, för att på bästa sätt optimera mobilitet och utrymme.

För mer information om LG Labs, DukeBox och Bon Voyage, se LG Newsroom (engelska).

 Smart hemassistent med AI

 LG presenterade under CES 2024 också sin avancerade smarta hem-AI-agent. Den innovativa AI-agenten kombinerar robotteknik, AI och multimodal teknologi för att självständigt röra sig i hemmet, interagera med användare samt förstå och kommunicera med dem. Den fungerar som en allsidig fysisk hemassistent och kan även övervaka husdjur och säkerheten i hemmet. På sikt är LG:s mål att med satsningar på liknande teknik minska behovet av handpåläggning som krävs av användare för att utföra hushållsarbete.

Enheten kan också välkomna användare hem på anpassade sätt genom att utvärdera deras känslor och hjälpa till med vardagliga uppgifter som transportinformation och påminnelser. Besökare på CES 2024 kan uppleva denna innovation i LG:s monter och se hur assistenten kan förbättra och förenkla i hemmet.

För mer information om smarta-hem-agenten med AI, se LG Newsroom (engelska).

LG Styler med handhållet högtrycksångmunstycke

På plats i Las Vegas demonstrerar LG också en uppdaterad version av klädvårdslösningen LG Styler. Den senaste Styler-modellen inkluderar en handhållen högtrycksångare, Dynamic Moving Hanger™- och Dual TrueSteam™-teknologi, som erbjuder snabbare och mer effektiva cykler för uppfräschning av kläder med förbättrad torkning, avfuktning och borttagning av skrynklor. Detta gör det enklare än någonsin att vårda och fräscha upp kläder, och den kompakta designen gör den praktisk att förvara.

Den nya Styler-modellen är utformad för att erbjuda skräddarsydd vård för olika typer av kläder och tyger. Med det handhållna högtrycksångmunstycket kan användarna enkelt ta bort skrynklor från sina kläder utan att använda ett separat strykjärn. En annan fördel med ångan är att den reducerar allergener och bakterier. Med ett inbyggt ventilationssystem och en avfuktningsfunktion, förbättras både klädvården och inomhusmiljö.

För mer information om den nya LG Styler-varianten, se LG Newsroom (engelska).

Relaterade Artiklar