Skarpt läge för regeringen om e-sport
Hem GAMINGE-SPORT Skarpt läge för regeringen om e-sport

Skarpt läge för regeringen om e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Stockholm behöver fler internationella event – inte färre.

Efter ett intensivt arbete från bland annat E-sportsförbundet, e-sportsutövare och Stockholms Stad har regeringen idag remitterat ett förslag om ändring i det tillfälliga inrese­förbudet från tredje­land.

Syftet med förslaget är att utöka möjlig­heterna för personer som ska delta i inter­natio­nella elit­tävlingar att resa in i Sverige.

– Jag välkomnar beskedet om ändrade regelverk som möjliggör för elitspelare inom E-sport att ta sig in till Sverige. Statusen på e-sport måste höjas i Sverige och ett erkännande som officiell sport är ett viktigt steg på vägen.

Nu hoppas vi att beskeden kommer i tid för att säkra att PGL CS:GO Major kan arrangeras i Stockholm under hösten, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Svenska E-sportförbundet är inte en del av Riksidrottsförbundet. Tidigare avslog Riksidrottsförbundet deras ansökan om att bli en specialidrott. Därför omfattats man inte av samma undantag som riksidrottsförbundets medlemmar. Att regeringen agerar är således en förutsättning för att internationella e-sporttävlingar inte ska tvingas helt ut ur Sverige.

Skarpt läge för regeringen om e-sport

Moderaterna i Stockholms stad gör vad vi kan för att fler e-sportturneringar ska kunna ske i Sverige

– Att arrangörerna väljer Sverige och Stockholm är en möjlighet för tusentals besökare att få se sina förebilder från hela världen live här i vår huvudstad. En positiv sidoeffekt av detta är alla de hotellnätter, restaurangbesök och vårt rika kulturliv som inte bara berikar besökare men också de branscher som drabbats hårt av den pågående pandemin. Jag gör vad jag kan för att turneringen ska bli av, avslutar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Relaterade Artiklar