Huawei Assistant först med e-sport i smarta mobiler
Hem GAMINGE-SPORT Huawei Assistant först med e-sport i smarta mobiler

Huawei Assistant först med e-sport i smarta mobiler

Publicerat av: Redaktionen

Huawei lanserar nu tillgång till så kallade Esport Cards i sitt AI-baserade verktyg, Huawei Assistant. 

Huawei Assistant först med e-sport i smarta mobiler

Huawei Assistant först med e-sport i smarta mobiler. Fotograf bakgrund: Sean Do/Unsplash

Huawei Assistant hjälper användare att hitta tjänster och information på ett enda ställe och är först i världen med att erbjuda en funktion för e-sport.

Funktionen innebär att användare enkelt kan ta del av poäng, liveresultat och nyheter från ledande e-sport-evenemang, -ligor och -turneringar runt om i världen.

– Intresset gällande e-sport slår alla rekord och har dessutom accelererat när människor nu spenderar mer tid i sina hem. Med intresset växer också kraven på att kunna följa och titta på e-sport i mobilen, speciellt hos yngre generationer i bland annat Norden. Det är därför väldigt glädjande att vi genom vårt exklusiva samarbete med SofaScore kan leverera de senaste händelserna, resultaten och mycket mer i realtid genom vår virtuella assistent, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei Assistants nya e-sport-funktion är intressant på många sätt och ligger väl i linje med det ökade intresset för e-sport. Bara i Europa förväntas antalet användare öka med 8,2 procent till 113 miljoner användare till 2023. Globalt uppskattas publiken växa till 495 miljoner tittare samtidigt som intäkterna för e-sport uppskattas uppgå till 1,1 miljarder USD under de närmaste tre åren.

Utvecklingen av Huawei Assistant inom e-sport görs tillsammans med SofaScore, ett företag som utvecklar appar med live-resultat för e-sport. SofaScore, som finns att ladda ner från Huawei AppGallery, är specialiserat på detaljerad sportdata och analyser. Dessa tillhandahålls i realtid från sportevenemang, ligor och mästerskap över hela världen. SofaScore finns på 22 språk, bevakar mer än 20 olika sportdiscipliner och har över 20 miljoner aktiva användare varje månad.

Genom att använda sig av Huawei Assistant kommer användarna att kunna svajpa för att få tillgång till SofaScores Esport Card. Användare kan specifikt markera just e-sport, specifika lag eller ämnen som de är intresserade av att följa. AI Tips-funktionen i Huawei Assistant säkerställer sedan att de får resultat och varningar i realtid för dessa val. Till exempel ger den nya e-sportsfunktionen i Huawei Assistant användare av Huawei-mobiler det senaste från ligor som CS: GO (Counter-Strike: Global Offensive), Dota 2 (Defense of the Ancients 2) och LoL (League of Legends).

SofaScore kommer också att ge länkar till liveströmmar av spel i själva kortet, dvs Esport Card. Dessa strömmar kan sedan visas på flera plattformar, beroende på liga, spel, kategori eller vem som håller i turneringen. Strömmar finns vanligtvis på större online-plattformar.

Relaterade Artiklar