Nya förbättrade NETGEAR Armor leverar skydd i toppklass för alla smarta hem
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Nya förbättrade NETGEAR Armor leverar skydd i toppklass

Nya förbättrade NETGEAR Armor leverar skydd i toppklass

Publicerat av: Redaktionen

Prisbelönta NETGEAR Armor Powered by Bitdefender utökas med nya integritetsfunktioner och avancerade säkerhetsfunktioner. Detta gör det till en komplett säkerhetslösning för hemmets nätverk.

NETGEAR, känt för sina prisbelönta nätverksprodukter, presenterar nu förbättrade NETGEAR Armor som utökats med avancerade säkerhets- och hotdetekteringsfunktioner för smarta nätverk. Förbättrade NETGEAR Armor som finns inbyggt i de flesta Orbi- och Nighthawk-routrar, skapar en skyddande bubbla runt enheterna i hemnätverket och hjälper konsumenterna att förbli skyddade från hackare, skadlig kod och virus.

Hot som traditionellt har associerats med datorer kan idag påverka nästan vilken nätverksenhet som helst, till exempel smart-tv, smarta termostater, ljusbrytare, hemmabiosystem, säkerhetskameror, spelkonsoler, högtalare, streaming-spelare, surfplattor, datorer, smartphones och andra smarta hemprylar. Enligt Bitdefenders 2020 Consumer Threat Landscape Report ökade antalet sårbarheter i Smart TV med 335% mellan 2019 och 2020 och antalet sårbarheter i IP-kameror nästan fördubblades under samma tidsperiod.

Medan cirka 80 procent av amerikanerna har någon form av antivirusprogram installerat på sina datorer är de 25 eller fler nätverksenheter som finns i ett typiskt smart hem helt sårbara för hot och erbjuder angripare en bakdörr till hemnätverket. Angrepp kan lamslå nätverket och i slutändan leda till stöld av känslig personlig information som lösenord, kreditkortsinformation och personnummer.

Anslutna enheter från flera olika tillverkare på samma nätverk ökar risken. Inte bara för inkommande attacker utan också för utgående hot, exempelvis i form av en kamera som försöker skicka data till en misstänkt webbplats. För att hjälpa till att avvärja sådana hot lägger NETGEAR till nya funktioner i sitt flaggskeppssäkerhetserbjudande och erbjuder ett lika enkelt som omfattande nätverks- och enhetsskydd.

Till skillnad från traditionella antivirusprodukter är NETGEAR Armor inbyggd i routern för att övervaka aktivitet som går till och från Internet, skyddar alla enheter i ditt nätverk och eliminerar behovet och kostnaden för separat säkerhetsprogramvara och prenumerationer.

Nya förbättrade NETGEAR Armor leverar skydd i toppklass för alla smarta hem“Antalet anslutna enheter i hemmet har exploderat och allt från babyvakter till smart -TV kan äventyras. Vi förstår hur förvirrande det kan vara för individer och familjer att veta vad de ska göra för att säkra sig själva och sin information”, säger David Henry, VD och GM för relaterade hemprodukter och tjänster på NETGEAR. “Vi insåg att det behövs en ny typ av säkerhetslösning och med den här versionen av NETGEAR Armor tar vi bort användarnas bekymmer genom en omfattande och automatiserad tjänst.”

Förutom de redan prisbelönta funktionerna innehåller NETGEAR Armor nu också:

  • Sensitive Data Protection: Blockerar försök att skicka din inloggnings- och bankinformation, HLR med mera via okrypterade anslutningar.
  • Anomaly Detection: Maskininlärningsalgoritm som övervakar och lär sig det vanliga beteendet hos dina anslutna enheter och blockerar all aktivitet som är ovanlig.
  • Brute Force Protection: Skyddar anslutna smarta enheter från botar som försöker knäcka dina lösenord genom obegränsat antal gissningar.
  • DDoS Protection: Skyddar ditt nätverk från förlamande denial-of-service-attacker.
  • Exploit Prevention/IDS: Skyddar din data och enheter från skadliga intrång.

För extra sinnesro levereras den senaste generationen av NETGEAR Armor med säkerhetsprogramvara som användare kan installera på sina datorer, smartphones och surfplattor utan extra kostnad. Detta extra skydd ger inte bara ökad säkerhet i hemmet, utan skyddar dina enheter var du än går. Du är därmed skyddad från virus, nätfiske och andra attacker även om du nyttjar osäkra nätverk, till exempel på restayranger eller flygplatser.

Den nya och förbättrade tjänsten är bara en del av NETGEARs omfattande uppsättning tjänster som skapats för att hjälpa kunder att bättre skydda och hantera sina anslutna enheter och hem. Utöver förbättrade NETGEAR Armor kan även NETGEAR Smart Parental Controls nämnas, ett program som tillåter föräldrar att övervaka och hantera barns skärmtid. NETGEARs portfölj av tjänster är inriktad på att hjälpa kunder att skydda sig själva – och sina familjer.

Relaterade Artiklar