Ny lösning med öppen källkod anpassar enkelt appar till AppGallery
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Ny lösning med öppen källkod anpassar enkelt appar till AppGallery

Ny lösning med öppen källkod anpassar enkelt appar till AppGallery

Publicerat av: Redaktionen

AppGallery är den tredje största appbutiken i världen och i fortsatt snabb tillväxt.

Ny lösning med öppen källkod anpassar enkelt appar till AppGallery

En viktig del i arbetet är att hjälpa företag med appar i andra appbutiker att enkelt bli en del av AppGallery.

Något som för till exempel GMS-appar nu blivit ännu enklare. Huawei och utvecklingspartnern Bluesource har skapat en metod, baserat på öppen källkod, som snabbt anpassar appar från andra appbutiker till appar i AppGallery. Metoden innebär att behovet av att utveckla appar specifikt för AppGallery elimineras helt.

Med hjälp av Choice SDK, en uppsättning av utvecklingsverktyg, är det nu möjligt för att förvandla appar baserade på GMS och Firebase till HMS-appar (Huawei Mobile Services). Apputvecklare spar därmed både tid och pengar samtidigt som de får en avgörande fördel i sitt arbete med att anpassa appar till appbutiken. Sammantaget blir utvecklingsprocessen mycket mer effektiv.

– Den här lösningen hjälper utvecklare att anpassa sina appar till AppGallery på ett mycket enkelt och smidigt sätt. Ett av våra största fokusområden är att bygga upp vår appbutik så att konsumenterna på ett enkelt, överskådligt och säkert sätt ska hitta det de söker där. Det här verktyget kommer att underlätta ytterligare för utvecklare som vill nå ut så brett som möjligt, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Ett växande antal företag har redan använt Bluesource och deras verktyg för att säkerställa sin närvaro i AppGallery. Bland dessa kan nämnas österrikiska tv-kanalen ORF, Österrikes federala järnvägsbolag ÖBB och posten i Österrike. Mer än 60 företag har arbetat med Bluesource och använt sig av deras teknik och rådgivning för att framgångsrikt kunna överföra sina appar till AppGallery. Choice SDK kompletterar ett brett utbud av befintliga plugins, utvecklade av Huawei för att hjälpa utvecklare att konvertera och anpassa sina appar för HMS-ekosystem.

AppGallery är den tredje största appbutiken i världen med 530 miljoner aktiva användare (MAU) per månad. I Europa ökade antalet användare med 61,5 procent jämfört med förra året och är nu uppe i fler än 42 miljoner användare. Plattformen har ökat antalet registrerade utvecklare till 2,3 miljoner – en ökning med 77 procent jämfört med förra året. Antalet utvecklare utanför Kina är nu uppe i 300 000. Det finns för närvarande 120 000 appar integrerade med HMS Core, en höjning på 118 procent jämfört med förra året.

Relaterade Artiklar