Motorola startar, i samarbete med ESL Nordic – Det första svenska mästerskapet i mobilt spelande
Hem GAMINGE-SPORT Motorola startar, i samarbete med ESL Nordic – Det första svenska mästerskapet i mobilt spelande

Motorola startar, i samarbete med ESL Nordic – Det första svenska mästerskapet i mobilt spelande

Publicerat av: Redaktionen

Enligt en ny Kantar Sifo-undersökning från Motorola har mobilspelandet gått om både dator- och tv-spelandet i popularitet.

Motorola startar, i samarbete med ESL Nordic - Det första svenska mästerskapet i mobilt spelande 2Detta gör mobilspelandet till den absolut största grenen inom e-sport. Därför startar nu Motorola, i samarbete med e-sportsaktören ESL Nordic (Electronic Sports League Nordic) tävlingen ”MSPORT NATIONALS”– ett mästerskap som för första gången utser Sveriges bästa mobilspelare

Att spela i mobilen har nu blivit betydligt större än att spela datorspel. Det visar en färsk undersökning från Kantar Sifo. Nästan två tredjedelar av svenskarna uppger idag att de spelar mobilspel, medan mindre än hälften spelar datorspel och färre än var tredje spelar tv-spel. Dessutom domineras topplistorna över nedladdade spel idag av mobila titlar.

Det första mästerskapet i mobilt spelande

Som ett svar på det ökande intresset för mobilt spelande bjuder nu Motorola tillsammans med E-Sportsaktören – ESL Nordic (Electronic Sports League Nordic) – in till det första svenska mästerskapet i mobilt spelande, eller msport (mobile sport) som man kallar det.

– Ett svenskt mästerskap i msport ligger helt rätt i tiden. Det är mobiltelefonerna som visar vägen framåt på spelmarknaden just nu. Vår egen modulära smartphone Moto Z2 Force tillsammans med Moto Gamepad är kanske det tydligaste exemplet. Klicka på Moto Gamepad på baksidan av telefonen och du håller förmodligen världens bästa speltelefon i din hand, säger Joakim Liljedahl, nordisk marknadschef för Motorola på Lenovo.

MSPORT NATIONALS är öppet för alla och avgörs i de tre populära mobilspelen Hearthstone, Power Rangers: Legacy Wars och Modern Combat 5. Fyra delkval anordnas under november månad, där spelare kan kvala in online via samarbetspartnern ESL Nordics beprövade turneringsplattform ESL Play. De bästa spelarna från kvalen gör sedan upp om sammanlagt 105 000 kr i prispengar och titeln som Sveriges bästa msportare i respektive spel under finalen på Dreamhack i Jönköping den 3 december i år.

Moto Z2 Force + Moto Gamepad: förmodligen världens bästa speltelefon

Motorolas nya telefon flaggskeppsmodell heter Moto Z2 Force är utrustad med en Snapdragon 835-processor, 6 GB RAM och en 5,5 tum stor Quad HD 1440p Super AMOLED-skärm. Moto Z2 Force är, till skillnad från andra telefoner på marknaden, en modulär smartphone, vilket gör den möjlig att omvandla till nästan vad som helst. Tillsammans med Moto Gamepad får den en fullt integrerad spelkontroll, med analoga kontroller, force feedback och alla knappar man behöver.

– På senare år har smartphones blivit så kraftfulla att de på allvar kan konkurrera med dator- och tv-spel. Vi tror att Moto Z2 Force i kombination med Moto Gamepad ger världens bästa spelupplevelse, säger Joakim Liljedahl, nordisk marknadschef för Motorola på Lenovo.

Mer information om världens bästa speltelefon, Moto Z2+ Moto Gamepad :

https://www.moto.com/se/products/moto-mods/moto-gamepad-console

Mer om Sifo-undersökningen – mobilspel dominerar bland unga

En ny Sifo-undersökning på uppdrag av Motorola har kartlagt hur stort mobilt spelande är i Sverige. Här kan hela undersökningen laddas ner https://we.tl/PiOl3czPSr

  • Totalt uppger 61% av svenskarna som spelat mobilspel de senaste fem åren att de spelar lika mycket eller mer mobilspel idag jämfört med för fem år sedan. Samtidigt har över hälften av svenskarna som spelat datorspel de senaste fem åren skurit ner på datorspelandet, och nästan två tredjedelar av de som spelat tv-spel de senaste fem åren spelar något eller mycket mindre tv-spel idag jämfört med för fem år sedan.
  • Svenskarna spelar oftare, men kortare, i mobilen jämfört med på datorn och på tv-spelet. 70% av svenskarna som spelar mobilspel gör det minst några gånger i veckan. Samma siffror för datorspel är 48% och för tv-spel endast 20%. I snitt lägger spelande svenskar 1691 minuter per månad på mobilspelande. För datorspelande är siffran 3313 minuter och för tv-spel 1505 minuter.
  • Mobilt spelande har framtiden för sig: Över 70% av svenskarna i åldern 16-29 år spelar spel i mobilen idag. Siffrorna för dator- och tv-spel i samma åldrar är 55% respektive 50%. Nästan häften (48%) % av svenskarna i åldern 16-29 år som spelat mobilspel de senaste fem åren uppger att de spelar lika mycket eller mer mobilspel idag jämfört med för fem år sedan. Samtidigt har 64% av svenskarna i samma ålder som spelat datorspel de senaste fem åren skurit ner på datorspel, och 66% av de som spelat tv-spel de senaste fem åren spelar något eller mycket mindre tv-spel idag jämfört med för fem år sedan.

65% av svenskar i åldrarna 16-29 år spelar mobilspel minst några gånger i veckan. 50% i samma åldrar spelar datorspel i samma utsträckning. För tv-spel är siffrorna nere på 24%. I genomsnitt lägger spelande svenskar i åldrarna 16-29 år lägger man i genomsnitt 2638 minuter per månad på mobilspelande. Samtidigt lägger man 6840 minuter på datorspelande och 1754 minuter på tv-spel

Relaterade Artiklar