Lyckad lansering av Elektronikmässan Stockholm!
Hem EVENT Lyckad lansering av Elektronikmässan i Stockholm!

Lyckad lansering av Elektronikmässan i Stockholm!

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2011 har Elektronikmässan arrangerats i Göteborg med en solklar målsättning att bli elektronikbranschens viktigaste och mest självklara mötesplats i Sverige.

Den 15-16 juni lanserades mässan i Stockholm i ett unikt samarbete med Svensk Elektronik.

Ledande aktörer från svensk elektronikindustri samlade sina nyheter och innovationer inom branschen, gällande det senaste inom elektronikproduktion, mjukvaruutveckling, produktnyheter och innovationer.

Elektronikmässan, den 15-16 juni, samlade branschen i en efterlängtad, givande mötesplats.

Dagarna kretsar kring bland annat komponenter, elektronik, cyber security och prestigefulla talare!  På Elektronikmässan diskuterades frågor och ämnen som hur halvledare skall bli ett starkt område i Europa igen och hur snabbt forskning kan komma till användning inom industrin, industriell säkerhet och hållbarhet inom branschen. Mässan som helhet har lockat med ledande leverantörer, nya företag och ett fullspäckat seminarieprogram – men även möjligheten att för första gången på länge få träffa branschen IRL.

På Elektronikmässan har vi sett många efterlängtade återseenden och nya kontakter som etablerats. Utöver alla ledande leverantörers produkter och tjänster har seminarieprogrammet varit välfyllt med viktiga ämnen för branschen att ta del av och diskutera för att kunna ta vidare i sitt arbete.

Genom mässans över tio-åriga historia har nog det fysiska mötet, aldrig uppskattats på samma sätt som nu, säger mässans projektledare Pernilla Hörnfeldt. Det har verkligen varit efterlängtat att få komma ut och träffa branschen igen. De som besökt mässan vill verkligen vara på plats och träffa utställarna för att ta del av det senaste inom svensk elektronikindustri. Vi är glada att kunnat erbjuda en mötesplats där man, nu även i Stockholm, får möjlighet att göra affärer och knyta nya kontakter

Mässan samlade aktörer och högaktuella talare. Gunnar Malm, Professor från KTH höll ett uppskattat anförande med rubriken ”Semiconductors for dummies”. En annan programpunkt som lockade många åhörare var panelsamtalet kring utmaningar och möjligheter inom elektronikbranschen där representanter från Svensk elektronik, Fordonskomponentgruppen och Högskolan i halmstad deltog.

Lyckad lansering av Elektronikmässan Stockholm!Utställare Mikael Joki, VD på Eskilstuna Elektronikpartner AB menar att detta är första stora mässan efter pandemin och att det, helt över förväntan, är många besökare och väldigt hög kvalitet på besökarna. De är oerhört glada att vi ställda ut på den här mässan! Han menar att det verkar vara ett eftersatt behov av att ses och göra affärer.

Elektronikmässan är tillbaka i Stockholm den 10-11 april 2024 och genomförs även den 19-20 april i Göteborg.

 

 

Relaterade Artiklar