Tradera är årets vinnare av Symbios – utmärkelsen som prisar ansvarsfullt företagande
Hem EVENT Tradera är årets vinnare av Symbios – utmärkelsen som prisar ansvarsfullt företagande

Tradera är årets vinnare av Symbios – utmärkelsen som prisar ansvarsfullt företagande

Publicerat av: Redaktionen

Den cirkulära marknadsplatsen Tradera är ett av de vinnande bolagen i

Symbios – utmärkelsen som prisar svenska bolag som lyckas kombinera ansvarstagande med lönsam tillväxt.

Årets jury består av bland andra Nora

Bavey, partner på Unconventional Ventures, Johan Knaust, medgrundare och vd på K2A och Kia Orback Pettersson, styrelsearbetare och bland annat ordförande för SVT.

Utmärkelsen Symbios, som i år delas ut för tredje året i rad, tilldelas tre svenska företag som uppnår tillväxt tack vare goda prestationer inom tre viktiga perspektiv för ansvarstagande – människor, planet och lönsamhet. Efter en prisceremoni på

Nationalmuseum i Stockholm står det nu klart att Tradera är en av årets vinnare. I juryns motivering lyfter man bland annat fram Traderas bidrag till den cirkulära ekonomin.

  • Att få gratulera Tradera som en av årets Symbios-vinnare känns otroligt roligt! Med en cirkulär affärsmodell och ett nära samarbete med flertalet välgörenhets- organisationer gör de det enkelt för användarna att visa omsorg för såväl planeten som sina medmänniskor. Därmed visar Tradera att lönsam tillväxt och stort ansvarstagande kan gå hand i hand, säger Per Högberg, juryns ordförande och Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole.

Urvalsprocessen vilar på ett gediget analysarbete som initialt omfattat drygt 1 miljon svenska bolag. Efter vidare gallring enligt modellen Triple Bottom Line har de vinnande bolagen beslutats av en välrenommerad jury bestående av Nora Bavey, partner på Unconventional Ventures, Johan Knaust, medgrundare och vd på fjolårets Symbios-vinnare K2A, David Orlic, medgrundare och vd på Anyone, Kia Orback Pettersson, styrelsearbetare och bl.a. ordförande för SVT, Mattias

Holmström, partner på Altor, samt juryns ordförande Per Högberg.

  • Vi är väldigt stolta över utmärkelsen. Priset är en hyllning till vårt engagerade team och våra användare som tillsammans gör Tradera till den ledande plattformen för hållbar konsumtion, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Tradera är årets vinnare av Symbios – utmärkelsen som prisar ansvarsfullt företagandeÖvriga vinnare i årets utmärkelse är friluftsföretaget Trangia och verktygs- och maskintillverkaren Husqvarna Group. Bakom utmärkelsen Symbios står Cupole – managementkonsultbolaget som beskriver sig själva som det nya näringslivets rådgivare. Med Symbios vill man lyfta bolag som kan bli framtidens marknadsledare genom att kombinera starka finansiella resultat med stort ansvarstagande.

Juryns motivering

Tradera

Med produkter fyllda av historia lägger Tradera grunden för framtidens cirkulära ekonomi.

Relaterade Artiklar