MIKO & MAYA – Ryggsäckar för snabbhet, mångsidighet och hållbarhet i bergen
Hem EFTER JOBBET MIKO & MAYA – Ryggsäckar för snabbhet, mångsidighet och hållbarhet nu i bergen

MIKO & MAYA – Ryggsäckar för snabbhet, mångsidighet och hållbarhet nu i bergen

Publicerat av: Redaktionen

För att tillverka optimala ryggsäckar nuförtiden handlar det mer om än att bara göra dem ännu lättare, mer tåliga och bekvämare.

Idag är även hållbarhet en självklar parameter.

Så när MIKO och MAYA, ryggsäckar som är designade för dagsvandringar i alla terränger och i alla väder, uppdaterades, var det inte bara komforten och mångsidighet som förbättrades med en rad funktionella finesser.

Genom att använda återvunna material och resultaten från deras egenutvecklade databaserade livscykelanalys har ryggsäcksspecialisterna på Gregory Mountain Products dessutom lyckats minska koldioxidavtrycket på dessa modeller med i genomsnitt 28 procent.

MIKO (för män) och MAYA (för kvinnor) är framtagna för människor som vill vara snabba och obehindrade när de är på språng. Dessa elegant kroppsnära ryggsäckar har flera justeringsfunktioner tack vare det lätta, flexibla BioSync-upphängningssystemet för att optimera passformen, samtidigt som det ger utmärkt ventilation.

Ryggpanelen av 3D-skum minskar kontakten med bärarens rygg och främjar luftflödet. Meshtyg på ryggpanelen, axelselen och höftbältet är dessutom utmärkt för att transportera bort fukt och svett.

Sprunget ur idén att få din dagsryggsäck synkroniserad med kroppens naturliga rörelser, så är axelselarna och höftbältet elastiska så att upphängningssystemet kan röra sig med kroppen och de ger största möjliga komfort även i svår terräng. Det formade heltäckande höftbältet anpassar sig efter höfterna, vilket ger välbehövlig stabilitet vid snabbare rörelser. För en ännu närmare, bekvämare och ergonomisk passform kan dessutom rygglängderna på både MIKO och MAYA justeras inom några sekunder med upp till 9 cm.

De två ryggsäckarna är extremt funktionsrika med noga uttänkta fickor. I en dedikerad ficka med dragkedja kan en GREGORY 3D HYDRO-reservoar fästas (ingår ej) och tas bort för en snabb påfyllning i en handvändning. En liten inre nätficka med dragkedja med nyckelklämma håller värdesaker säkert förvarade när du är på resande fot. Fickor på utsidan i stretchig meshtyg ger snabb åtkomst till en vattenflaska, regnjacka eller annan utrustning. Framfickan med dragkedja (på alla modeller utom MAYA 30 & MIKO 30) är perfekt för förvaring av solglasögon eller telefoner tack vare det mjuka vadderade fodret. De stora höftbältesfickorna med dragkedja har tillräckligt med utrymme för en telefon eller andra nödvändigheter. Undangömda fästöglor för vandringsstavar, justerbara kompressionsremmar och en säkerhetsvisselpipa på bröstbensremmar avrundar funktionsportföljen för dessa imponerande ryggsäckar.

Dagryggsäckar för män kommer i Optic Black, Sumac Red ellerVolt Blue.
MIKO 15 880 g, ca pris: 1249 SEK
MIKO 20 
907 g, ca pris: 1349 SEK
MIKO 25 961 g, ca pris: 1449 SEK
MIKO 30 970 g, ca pris: 1549 SEK

Dagryggsäckar för kvinnor, kan välja mellan färgerna Iris Red, Storm Blue och Sunset Grey.
MAYA 15 834 g, ca pris: 1249 SEK
MAYA 20 862 g, ca pris: 1349 SEK
MAYA 25 916 g, ca pris: 1449 SEK
MAYA 30 925 g, ca pris: 1549 SEK

Summer Solstice print

MIKO & MAYA – Ryggsäckar för snabbhet, mångsidighet och hållbarhet i bergenI samband med midsommar lanseras 21 juni en begränsad utgåva av ryggsäckar. Inspirerad av sommarsolståndet och de långa sommardagarna är ett tryck framtaget som för tankarna till solens strålar lekandes mellan träden. Summer Solstice-serien är utformad för att gå på äventyr från soluppgång till skymning, oavsett om du planerar att ge dig ut på en kortare vandring eller bara koppla av i parken. Dessa begränsade utgåvor med tryck kommer att finnas tillgänglig på MIKO 15, MAYA 15, NANO 16 och Nano Waistpack.

NANO 16 408 g, ca pris: 499 SEK
NANO Waistpack 
208 g, ca pris: 469 SEK

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar