Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar EMUI 11

Huawei lanserar EMUI 11

Publicerat av: Redaktionen

Huawei presenterar nu nya Huawei EMUI 11.

Huawei lanserar EMUI 11 3Bland de viktigaste funktionerna i det nya operativsystemet ingår ny design för användarupplevelsen (UX) baserad på mänskligt beteende, nya sekretess- och säkerhetsfunktioner samt förbättrade heltäckande upplevelser.

Perfektion inom produktdesign uppnås när konst och vetenskap möts, och med EMUI 11 får Huawei en idealisk balans mellan de två. Den nya konstnärliga designen ger en frisk fläkt medan övergångarna och användargränssnittsinteraktioner har optimerats efter mänskligt beteende för att förbättra användarupplevelsen. EMUI 11 är konstnärligt inspirerat och kompletteras med ny teknik som gör att användarna kan vara gränslöst kreativa med nya AOD-alternativ (Always-On Display).

Nya AOD låter användare anpassa sin skärm med en personlig känsla genom att använda modern konst. Inspirerat av den kända målaren Piet Mondrians arbete använder den nya AOD en primär färgpalett i rött, gult och blått. Användarna kan också gå utanför Mondrians färgschema och koordinera AOD-färgpaletten med sina egna foton. Till exempel kan användare enkelt matcha AOD-färgen med sina dagliga kläder genom att ta en bild av sina kläder. AI-algoritmer extraherar bildens färg och genererar en matchande palett för AOD.

Huaweis Human-Factors Engineering Research Lab har bidragit till den ergonomiska designen av EMUI 11. Forskargruppen, som består av några av de bästa akademikerna inom området från toppuniversitet inklusive Tsinghua University, Zhejiang University, Chinese Academy of Sciences, gjorde en grundlig analys av användarupplevelsen och optimerade EMUI 11:s visuella och interaktiva upplevelse för att uppnå högsta grad av användarkomfort.

Nya längre övergångsanimationer hjälper användarna att få bättre fokus

Huaweis forskningsresultat för mänskliga faktorer tyder på att, jämfört med regelbundna övergångar, längre övergångar effektivt förkortar användarens ögonrörelse och minskar trötthet samtidigt som igenkänningseffektiviteten förbättras. Övergripande funktioner som drivs av Huaweis distribuerade teknik, som MeeTime och Multi-Screen Collaboration, har redan blivit signatur-funktioner för EMUI. Denna innovativa teknik gör det möjligt för enheter att virtualisera och dela sina mjukvarufunktioner med varandra. Användare är inte längre bundna av hårdvarans begränsningar och är fria att anpassa sin upplevelse baserat på deras individuella behov och preferenser.

Multi-Screen Collaboration, som drar nytta av förbättringar i distribuerad teknik, stöder nu upp till tre aktiva fönster. Studenter kan använda denna funktion särskilt effektivt när de deltar i utbildning online. De kan till exempel använda det första fönstret för att titta på de strömmade innehållet, det andra fönstret för en antecknings-app och diskutera föreläsningsmaterial med andra klasskamrater på det tredje.

Multi-Screen Collaboration möjliggör också bättre synergi mellan datorer och surfplattor. När en anslutning har upprättats kan surfplattan fungera som en extern webbkamera eller andra skärm för datorn, medan datorn kan dela sina anslutna enheter, som till exempel mus och tangentbord, med surfplattan. Dokument som sparas på datorn kan redigeras direkt via surfplattan, antingen via touchgränssnittet eller en penna för illustrationer. Under ett affärsmöte kan användarna enkelt markera presentationsbilder när de behövs för att hjälpa dem att förklara sina idéer eller använda den andra skärmen för att leta upp ytterligare information för att underlätta diskussionen.

Certifierade säkerhets- och sekretessfunktioner för att skydda personliga data

EMUI har alltid haft omfattande säkerhetslösningar för att skydda användare av Huawei-enheter. På systemnivå erhöll EMUI:s TEE OS-kärna den högsta nivån av CC EAL5 +, vilket är den högsta kommersiella OS-mikrokernelsäkerhetsnivån i världen. Huawei följer strikt lokala och internationella bestämmelser om användarnas integritet, inklusive GDPR och GAPP. Detta är några av de mest inflytelserika certifieringarna för integritetsskydd i Europa. Alla dessa certifieringar är ett bevis på Huaweis engagemang för globala standarder under hela produktlivscykeln – från design, forskning och utveckling samt underhåll – och att skydda användarnas integritet.

EMUI 11 kommer också med nya sekretessfunktioner. Vid överföring av bilder kan användare enkelt rensa filen på all känslig personlig information såsom plats, tid och enhetsinformation innan den skickas. Krypterade anteckningar håller också personliga anteckningar privata genom att säkra innehållet med en PIN-kod eller ett biometriskt lås.

Beta-program för EMUI 11

Huawei lanserar dessutom betaprogrammet för EMUI 11. Kvalificerade enheter inkluderar Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro +, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 5G, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G, Porsche Design Huawei Mate 30 RS, Huawei Mate 30.

Relaterade Artiklar