Huawei klättrar på Fortune 500
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei klättrar på Fortune 500

Huawei klättrar på Fortune 500

Publicerat av: Redaktionen

Huawei klättrar till plats nummer 61 på Fortune Global 500 listan.

Huawei klättrar på Fortune 500 2Årets placering innebär att Huawei avancerat elva platser sedan förra årets listning. Sedan 2017 har Huawei, som funnits med på listan i tio år, klättrat 68 placeringar.

Fortune 500 är en årlig ranking över världens 500 största företag, sett till omsättning och vinst.

Listan är en viktig indikator som företag använder för att mäta sin storlek, konkurrenskraft, styrkor jämfört med andra företag.

Huaweis klättring det här året beror på en 22 procents ökning i omsättning och en 27,5 procents vinstökning jämfört med samma period förra året.

-Vår fortsatta klättring på Fortune 500-listan är ytterligare ett steg som visar vilka framgångar vi haft det här året. Vi är otroligt engagerade i att leverera den senaste tekniken och att vara innovativa, vilket vi är genom våra investeringar inom forskning och utveckling. Sammantaget bidrar det till den framgång vi nu ser, säger Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Tidigare i år rankades Huawei som nummer 47 vid Brand Z:s årliga listning av världens 100 mest värdefulla varumärken.

Placeringen beror till stort på nya P30 Pro:s avancerade kamerasystem, innovationerna med den vikbara Mate X men också den kommande 5G-mobilen Mate 20 X.

Försäljningen av P30-serien har redan uppgått till mer än 10 miljoner enheter.

Jämfört med den tidigare serien, Huawei P20, så har försäljningen upp till 10 miljoner dessutom gått långt mycket snabbare. P30 nådde 10 miljoner efter 85 dagar medan P20 nådde samma försäljningsvolym efter 147 dagar. Ett nytt rekord för Huawei. Totalt nådde Huawei 100 miljoner sålda enheter globalt den 30 maj i år vilket även det är snabbare än föregående år.

För Huawei är också den svenska marknaden viktig och på senare år har företaget investerat stort för att verksamheten ska få ett ännu större fotfäste.

Detta har också visat sig bli utfallet. Under 2018 gick Huawei från fyra procent till 13 procents marknadsandel och är det företag som förbättrat sin Brand Advocacy-poäng bäst i Yougovs Brandindex. Svenskarna upplever sig enligt Yougov få bra värde för pengarna när de köper produkter från Huawei.

Relaterade Artiklar