Wish värdering stiger till mer än 11 miljarder dollar efter H-finansiering under ledning av General Atlantic
Hem NYHETER Wish värdering stiger till mer än 11 miljarder dollar efter H-finansiering under ledning av General Atlantic

Wish värdering stiger till mer än 11 miljarder dollar efter H-finansiering under ledning av General Atlantic

Publicerat av: Redaktionen

E-handelsplattformen Wish, meddelar idag att företagets värdering är 11,2 miljarder dollar efter en serie H-finansieringsrunda som leddes av General Atlantic.

Wish värdering stiger till mer än 11 miljarder dollar efter H-finansiering under ledning av General Atlantic 2Med denna nya investering ökade Wish värdering från 8,7 miljarder dollar efter den sista finansieringsrundan under slutet av 2017. Wish avser att använda intäkterna från H-finansieringen för marknadsföring och till rörelsekapital, med planer på att utöka sitt avtryck i Europa och Nordamerika och förbättra logistiken.

Nyligen introducerade Wish programmet Wish Local, som innebär partnerskap med lokala återförsäljare, och gör det möjligt att hämta upp produkter lokalt i butiker. Kunderna har möjlighet att hämta produkter direkt från dessa lokala butiker. Därigenom erbjuder Wish sina kunder mer flexibilitet och snabbare frakt, medan butiksägare kan öka försäljningen genom ökad kundtrafik till butikerna.

– Wish har lyckats genom att skapa en kundupplevelse som fångar hur konsumenter upptäcker produkter på mobila enheter, säger Wish VD Peter Szulzewski. Vi är hedrade över att få General Atlantic med oss när vi genomför vårt uppdrag att göra prisvärda varor tillgängliga för alla i världen.

Tanzeen Syed, VD på General Atlantic, säger:

– General Atlantic delar Peters och Wish-teamets långsiktiga vision om att bygga en lätttillgänglig och verkligt global shoppingmarknad. Wish är en kategoridefinierad verksamhet som bidrog till att lägga grunden för mobilhandel och shopping baserat på vad kunderna själva upptäckter, och företaget har möjlighet att fortsätta tillhandahålla lösningar som tillgodoser de verkliga behoven och preferenserna för hundratals miljoner prismedvetna konsumenter runt om i världen. Vi är glada att samarbeta med Wish då de fortsätter att bygga vidare på sin marknadsledande position och skapar en varaktig global marknadsplats.

Med denna investering har Tanzeen Syed på General Atlantic anslutit sig till styrelsen på Wish.

Om Wish

Wish grundades 2010 och har sitt huvudkontor i San Francisco och är en ledande e-handelsplattform som erbjuder ett digitalt köpcentrum med prisvärda varor till konsumenter världen över. Wish använder sig av big data-principer, maskininlärning och moderna sökteknologier för att skapa en visuell, underhållande och personlig upplevelse för varje användare. Företaget utnyttjar ett globalt nätverk av direkta leverantörer som ger tillgång till högkvalitativa och prisvärda produkter till alla med en smarttelefon. Från och med 2018 har Wish mer än 80 miljoner aktiva användare varje månad, över en miljon handlare och säljer nästan 1 miljard produkter per år. För mer information om företaget eller för att ladda ner Wish-appen, besök www.wish.com eller följ @WishShopping på Twitter, Facebook och Instagram.

Om General Atlantic

General Atlantic är ett ledande globalt aktiebolag för tillväxt som tillhandahåller kapital och strategiskt stöd för tillväxtföretag. General Atlantic, som grundades 1980, kombinerar en global samarbetsstrategi, sektorspecifik expertis, en långsiktig investeringshorisont och en djup förståelse för tillväxtdrivande för att samarbeta med stora företagare och ledningsgrupper för att bygga exceptionella företag över hela världen. General Atlantic har mer än 130 investerare som är baserade i New York, Amsterdam, Peking, Greenwich, Hong Kong, London, Mexico City, Mumbai, München, Palo Alto, São Paulo, Shanghai och Singapore. För mer information om General Atlantic, besök webbplatsen: www.generalatlantic.com.

Relaterade Artiklar