Barracuda visar kraftig tillväxt för AI-baserat e-postskydd
Hem NYHETER Barracuda visar kraftig tillväxt för AI-baserat e-postskydd

Barracuda visar kraftig tillväxt för AI-baserat e-postskydd

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Barracuda Networks visade en mycket stark tillväxt inom e-postsäkerhet under det nyligen avslutade räkenskapsåret 2019.

Barracuda visar kraftig tillväxt för AI-baserat e-postskydd 2Barracuda Sentinel, ett AI-baserat skydd mot nätfiskeattacker och e-postbedrägerier, hade en särskilt stark tillväxt där försäljningen ökade med 440 procent jämfört med året innan.

Barracuda Essentials som omfattar e-postsäkerhet, backup och arkivering ökade med 46 procent. Inom området MSP (Managed Service Provider) ökade Barracudas omsättning med 122 procent jämfört med föregående år.

– Det är förstås glädjande att se vår tillväxt inom e-postsäkerhet. Vi har en mycket stark serie produkter på gång som går bortom traditionella gateway-lösningar och skyddar medarbetare, varumärken och organisationer.

– Det är användarvänliga helhetslösningar som drar nytta av AI och maskininlärning – och som ger ett avancerat skydd mot angrepp via e-post med allt från vd-bedrägerier till kontostölder, kommenterar Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

– Lanseringen av den nya funktionen ”Forensics and Incident Response” är också en framgångsfaktor som höjer säkerheten och avlastar IT-avdelningarna genom att minska det manuella arbetet med e-postsäkerhet. Med en automatiserad incidenthantering kan administratörer snabbt identifiera drabbade mottagare och enkelt ta bort skadlig e-post direkt från mottagarnas inkorgar. Den nya funktionen ger också ett bättre skydd eftersom tiden minimeras mellan attack och effektiv åtgärd, säger Peter Gustafsson.

Angrepp har stor inverkan på verksamheten

I en nyligen genomförd global studie säger 82 procent av de svarande att deras företag under det senaste året utsatts för attacker via e-post. Av dessa säger 74 procent att attackerna haft en direkt negativ inverkan på verksamheten i form av minskad produktivitet (48 %), driftstörningar (36 %), försämrad tilltro till IT (28 %) och kostnader för återhämtning av data (20 %).

Under räkenskapsåret 2019 omsatte Barracuda cirka två miljarder kronor inom området e-postsäkerhet.

Relaterade Artiklar