Huawei klättrar i Forbes Most Valuable Brands 2018
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei klättrar i Forbes Most Valuable Brands 2018

Huawei klättrar i Forbes Most Valuable Brands 2018

Publicerat av: Redaktionen

Som enda kinesiska bolag på Forbes årliga lista Most Valuable Brands 2018 hamnar Huawei på plats 79 med ett varumärkesvärde på 8,4 miljarder dollar.

Huawei klättrar i Forbes Most Valuable Brands 2018 2Det är andra året i rad som varumärket finns med på listan och förbättrar sin position avsevärt. I fjol och placerade sig Huawei på plats 88 med ett varumärkesvärde på 7,3 miljarder dollar.

Huawei klättrar på Forbes ranking Most Valuable Brands 2018. Efter ett år av snabb utveckling ökade Huaweis varumärkesvärde med 15 procent jämfört med i fjol. Under 2017 uppnådde Huawei en snabb global utveckling tack vare sitt produktsortiment som bland annat inkluderade Mate-, P- och Nova-serien. Lanseringarna av Huawei P10- och Mate 10-serien bidrog till ökat inflytande på premiummarknaden.

Teknikbolagen dominerar
Teknikbolag fortsätter att dominera listan, 20 procent av topp 100 är teknikvarumärken och samtliga i topp fem. Apple tar hem första platsen för åttonde året i rad och följs av Google, Microsoft, Facebook och Amazon. Totalt kommer listans 100 bolag från 16 olika länder. USA dominerar med 54 varumärken, följt av 12 från Tyskland och sju från Japan samt Frankrike. Huawei är det enda kinesiska bolaget.

Framgång på flera globala varumärkeslistor
Under det senaste året har Huawei även presterat bra i flera andra varumärkesmätningar. Huawei kom på plats 70 i Interbrands Top 100 Most Valuable Brands som släpptes i september i fjol. I februari i år placerades sig Huawei på plats 25 med ett varumärkesvärde på 38 miljarder dollar i Brand Finances Global Top 500 Brand Values.

Relaterade Artiklar