Fortum stolt sponsor av CORSAIR DreamHack Masters Stockholm 2018
Hem GAMINGE-SPORT Fortum stolt sponsor av CORSAIR DreamHack Masters Stockholm 2018

Fortum stolt sponsor av CORSAIR DreamHack Masters Stockholm 2018

Publicerat av: Redaktionen

Esport är den snabbast växande sporten samtidigt som tillgången till el är en helt grundläggande förutsättning.

Fortum stolt sponsor av CORSAIR DreamHack Masters Stockholm 2018 2När Fortum går in som en av huvudsponsorerna till CORSAIR DreamHack Masters Stockholm 2018 är det alltså en perfekt match.

-Vi på DreamHack är jätteglada att Fortum blir en partner till CORSAIR DreamHack Masters, säger Michael Van Driel, Chief Product Officer på DreamHack. -Eftersom el är en av de viktigaste men osynliga delarna som möjliggör esport, är det ett perfekt partnerskap. Samtidigt är detta ett enormt steg för esporten att ett varumärke som Fortum, som inte är i branschen, kliver in i rymden.

Fortum är det första energibolaget som sponsrar esport i denna omfattning trots att de står för en av grundförutsättningarna – ingen el inget spel!

-Samarbetet med CORSAIR Dreamhack Masters är superspännande. För många av oss är det en delvis ny värld som öppnar sig och spelarna är helt beroende av det vi producerar för att deras värld ska vara tillgänglig. Esport har en alltmer självklar plats i samhället. Det är en utveckling som vi tycker är kul och gärna är del av. Jag är övertygad att CORSAIR DreamHack Masters i Stockholm kommer att bli spektakulärt både för spelare och publik, säger Fredrik Karlsson, Kommunikationschef, Fortum Sverige.

Vad är DreamHack?

DreamHack är världens största digitala festival med 11 event i 6 olika länder med ca 250 000 besökare där eventen representerar en mix utav alla olika delar kring gamingkulturen. DreamHacks festivaler är en plattform för esportsturneringar, LAN-partyn där man tar med sin egen dator, cosplaytävlingar, musikshower, streamingareas, mässa med tech/gamingutställare och paneldiskussioner. DreamHack är även ett produktionsbolag med fokus på gaming, esport och arenaevenemang för både traditionell TV och online.

CORSAIR DreamHack Masters

CORSAIR DreamHack Masters etablerades 2016 och har sedan dess ägt rum vid tre olika tillfällen. Evenemangen har efterlämnat historiska ögonblick inom esport-scenen, så som minnet av svenska Ninjas in Pyjamas osannolika vinst under DreamHack Masters Malmö 2016.

Varje evenemang av CORSAIR DreamHack Masters har haft ett format där världens 16 bästa lag tävlat om en prispott på över två miljoner kronor. Detta kommer även i framtiden vara upplägget för tävlingen då DreamHack med innovativt arbete vill förbli en av de en av de mest erkända och oberoende tävlingarna i världen.

Relaterade Artiklar