Freetrailer lanserar det digitala låset Freelock
Hem NYHETER Freetrailer lanserar det digitala låset Freelock

Freetrailer lanserar det digitala låset Freelock

Publicerat av: Redaktionen

Möjliggör gratis släputlåning utan bemanning

Freetrailer lanserar det digitala låset Freelock 2Freetrailer erbjuder gratis utlåning av släpvagnar hos samarbetspartners genom sin digitala plattform. Nu växlar företaget upp med ny teknik och sjösätter digitala lås på släpen i Sverige. Tekniken möjliggör obemannade utlåningsplatser där konsumenterna själva hämtar och lämnar släpen med hjälp av appen.

Den första helautomatiserade samarbetspartnern blir Big Pink, som erbjuder säkra, fräscha förråd till konkurrenskraftigt pris, som kommer att erbjuda släputlåning helt obemannat.

Sedan 2004 har teknikföretaget erbjudit slutkonsumenter att låna släpvagnar kostnadsfritt. I Danmark är Freetrailer idag marknadsledande. Släpvagnarna är finansierade av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur erbjuder tjänsten som mervärde till sina kunder och får både fler kundbesök till butikerna och exponering på vägarna.

Nu förenklar Freetrailer utlåningsprocessen ytterligare genom Freelock, nya digitala lås på släpen. Tekniken möjliggör en helt obemannad hämtning och lämning där konsumenterna smidigt låser upp släpen via Freetrailers app och återlämnar dem med samma funktion.

– Vår digitala plattform av kärnan för Freetrailers verksamhet, vilket har gjort teknisk utveckling central för oss. Med låset Freelock underlättar vi dels för de samarbetspartners som vill förenkla utlåningsprocessen för personalen och kunderna, men det öppnar även dörrar för obemannade platser att bli samarbetspartners. Inte minst selfstorageanläggningar som Big Pink, där intresset är högt för transporttjänster, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Big Pink blir Freetrailers första helautomatiserade samarbetspartner i Sverige.

Selfstorageanläggningen kommer att erbjuda två släp med Freelock i Vinsta, Stockholm. Anläggningen är sedan tidigare obemannad, och med tekniken bakom Freelock utökar Big Pink nu sitt erbjudande med släputlåning utan personal på plats.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vår verksamhet och detta ligger i linje med den flexibilitet vi vill erbjuda våra kunder, säger Oscar Frånlund på Big Pink som är en del av fastighetsbolaget Klövern.

Freetrailers fokus på teknikutveckling belönades senast i april med en nominering i FDIHs Ehandelspris* i katergorin Bästa App. Appen ansluts enkelt till Freelock-låsen via Bluetooth för att hantera utlåningen. Freelocktekniken finns nu även på 15 släpvagnar hos en stor möbelkedja i Helsingborg.

Relaterade Artiklar