Area Academy och STS lanserar världens första träningsresekoncept inom esport
Hem GAMINGE-SPORT Area Academy och STS lanserar världens första träningsresekoncept inom esport

Area Academy och STS lanserar världens första träningsresekoncept inom esport

Publicerat av: Redaktionen

Area Academy och STS Student Travel School lanserar nu en e-sportresa för ungdomar i sommar.

Area Academy och STS lanserar världens första träningsresekoncept inom esport 2Resan ger esportintresserade möjlighet att under två veckor på Malta träna CS:GO under ledning av en proffscoach varvat med sol, bad, fysiska aktiviteter och utflykter. Ungdomar från Sverige, Finland, Danmark och Italien kan delta.

Area Academy är en av få aktörer i världen som skapat seriös utbildnings- och lägerverksamhet kring esport, som direkt baseras på proffsens träningsmetoder. På schemat står upp till fyra timmar e-sport varje dag, träning i Counter Strike: Global Offensive under professionell ledning av coacher och e-sportprofiler från Area Academy, samt massor av roliga aktiviteter.

  • Trots att en majoritet av ungdomar idag e-sportar finns det få alternativ för genomtänkt strukturerad träning, säger Fredrik ’Jaegarn’ Andersson, Area Academy. Vi skapar föreningar, läger och annan ungdomsverksamhet med fokus på en trygg miljö för ungdomarna där gemenskap och självutveckling är ledord och där vi kan arbeta med etablering av positiva värderingar samt skapa kopplingar till utbildning och arbetsliv.

Världens första träningsresekoncept för esport

Resan är världens första träningsresekoncept för esport. Area Academy har mångårig erfarenhet av ideell ungdomsverksamhet och arbetar för att ge unga med ett intresse för e-sport verktyg att organisera sig och utvecklas tillsammans. STS har som vision att aktivera ungdomar via sina intressen. Satsningen med esportresor har också som mål att få fler tjejer att ta steget in i ett aktivt esportande genom STS kanaler.

  • Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda världens första träningsresekoncept för esport i samarbete med Area Academy, säger Niclas Lindeberg, Vice President & Sales Director på STS Student Travel Schools. Intresset för esport växer världen över och vi vill såklart kunna erbjuda ungdomar ett seriöst program med coacher i världsklass.

Coacher under resan kommer att vara Fredrik ‘Jaegarn’ Andersson, som är proffsspelare inom Counter Strike och utbildningsansvarig på Area Academy, med lång erfarenhet från ungdomsträning och personlig träning, och Lukas ‘Lukasbaos’ Sankala, som har coachat Counter Strike för både individer och lag de senaste fyra åren, arbetat med coaching inom skola och online, samt har en bakgrund som kommentator och analytiker för Counter Strike: Global Offensive.

Lägret hålls i STS lokaler på Malta och ungdomar från Sverige, Finland, Danmark och Italien kommer kunna delta.

Relaterade Artiklar