Fyra saker du bör känna till om AI i telefonen
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Fyra saker du bör känna till om AI i telefonen

Fyra saker du bör känna till om AI i telefonen

Publicerat av: Redaktionen

Artificiell intelligens är för tillfället det hetaste ämnet bland alla mobiltillverkare.

Fyra saker du bör känna till om AI i telefonen 2Inte minst för kinesiska Huawei som ligger i framkant när det kommer till nya AI-lösningar i telefonen. I slutet av förra året lanserade nämligen företaget Mate 10 Pro, en telefon med flera olika AI-funktioner.

Varför behöver vi AI i våra smartphones när vi klarat oss bra utan det hittills? Enligt mobiltillverkaren Huawei kommer våra liv bli enklare och våra telefoner kommer fungera ännu bättre tack vara AI. Nedan följer några av de funktioner som kan underlätta för oss i vardagen och förbättra användningen av våra mobiltelefoner med hjälp av AI-algoritmerna.

1. AI i kameran

Det finns många olika inställningar som vi kan använda oss av när det kommer till mobilkameran. Vi glömmer dock ofta bort att använda dem. AI-funktionen i Huaweis senaste telefon Mate 10 Pros kamera identifierar i realtid vilka inställningar och objekt som bör användas. Telefonen optimerar automatiskt färg, kontrast, ljusstyrka, exponering och ytterligare parametrar. Funktionen, kallad Intelligent Photo Assistant, hjälper oss automatiskt att ta otroliga bilder genom att identifiera tretton olika inställningar. Tack vare speciella intelligenta algoritmer kan dessutom kvaliteten på bilderna jämföras med foton som redigerats i professionella grafik- och redigeringsprogram.

2. AI maskininlärning

Huaweis senaste mobiltelefoner har utformats så att de fungerar perfekt såväl när de är nya som efter flera månader. Tack vare Huaweis Kirin 970-processor lär sig telefonen sin användares vanor och anpassar sig efter dem. Telefonen lär sig vilka applikationer som används oftast och lagrar dem i RAM-minnet längre. Dessutom lär sig telefonen vilka applikationer som används mest och delegerar dem till de snabbaste delarna av processorn. De mindre viktiga applikationerna tas istället bort från RAM-minnet för att frigöra utrymme.

3. AI översättning

Tack vare AI kan Huaweis senaste mobiltelefoner hjälpa till med översättningar på ett helt revolutionerande sätt. Det sker 300 procent snabbare och otroligt nog fungerar det även om du inte är uppkopplad till internet. Mate 10 Pro kan översätta från och till närmare 50 olika språk.

4. AI i fotoalbumet

Med hjälp av AI kan mobiltelefonen få ordning på fotoalbumet genom att tagga fotona och identifiera inställningar, personer och platser på dessa.

Relaterade Artiklar