Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport
Hem GAMINGE-SPORT Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport

Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Red Reserve kontrakterar två nya världsspelare till sitt Hearthstone-lag.

Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport 2E-sportbolaget Red Reserve AB, som ägs av Aktietorget-noterade Community Entertainment (publ), har utökat sitt professionella Hearthstone-lag med två nya spelare: svensken Elias “Bozzzton” Sibelius från Falkenberg och Julien “Cydonia” Perrault från Kanada.

Tidigare i mars kontrakterade man Louis “Mitsuhide” Bremers från Nederländerna. Därmed har Red Reserve tre spelare i absoluta världstoppen i sitt Hearthstone-lag inför säsongen 2018.

Red Reserves Hearthstone-lag gör sin första stora tävling ihop på HCT Tour Stop Oslo, som avgörs i helgen 24–25 mars. Hearthstone har cirka 70 miljoner utövare i världen och återfinns alltid bland de fem översta spelen på listan över tittare som följer e-sport på e-sportkanalen Twitch.tv.

Blizzard, som är spelutvecklare för Hearthstone, har ändrat regelsystemet inför 2018 års säsong. Från och med den 1 april 2018 kommer man även att tävla i lag som då skall bestå av tre spelare. Detta är ett väsentligt steg i Red Reserves ambition att bli ett av världens ledande varumärken inom e-sport.

– Vårt starka Hearthstone-lag kommer snabbt att etablera sig i världstoppen och resultera i en stor exponering för Red Reserve och våra samarbetspartners”, säger Patrik Andersson, vd för Red Reserve, som redan har klart med en större sponsor som täcker kostnaderna för det nya Hearthstone-laget.

Red Reserve AB förvärvades nyligen av Community Entertainment Svenska AB, som är noterat på Aktietorget, och är därmed det första börsnoterade e-sportbolaget i Skandinavien.
– Red Reserve flyttar i rask takt fram sina positioner i ytterligare en esport-gren med miljontals utövare och stor internationell räckvidd. Detta kommer att stärka Red Reserve som varumärke och CEAB som noterat bolag, säger Olav Törnblom, vd för CEAB.

Relaterade Artiklar