Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport
Hem GAMINGE-SPORT Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport

Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Red Reserve kontrakterar två nya världsspelare till sitt Hearthstone-lag.

Community Entertainment (publ) utökar satsningen på e-sport 2E-sportbolaget Red Reserve AB, som ägs av Aktietorget-noterade Community Entertainment (publ), har utökat sitt professionella Hearthstone-lag med två nya spelare: svensken Elias ”Bozzzton” Sibelius från Falkenberg och Julien ”Cydonia” Perrault från Kanada.

Tidigare i mars kontrakterade man Louis ”Mitsuhide” Bremers från Nederländerna. Därmed har Red Reserve tre spelare i absoluta världstoppen i sitt Hearthstone-lag inför säsongen 2018.

Red Reserves Hearthstone-lag gör sin första stora tävling ihop på HCT Tour Stop Oslo, som avgörs i helgen 24–25 mars. Hearthstone har cirka 70 miljoner utövare i världen och återfinns alltid bland de fem översta spelen på listan över tittare som följer e-sport på e-sportkanalen Twitch.tv.

Blizzard, som är spelutvecklare för Hearthstone, har ändrat regelsystemet inför 2018 års säsong. Från och med den 1 april 2018 kommer man även att tävla i lag som då skall bestå av tre spelare. Detta är ett väsentligt steg i Red Reserves ambition att bli ett av världens ledande varumärken inom e-sport.

– Vårt starka Hearthstone-lag kommer snabbt att etablera sig i världstoppen och resultera i en stor exponering för Red Reserve och våra samarbetspartners”, säger Patrik Andersson, vd för Red Reserve, som redan har klart med en större sponsor som täcker kostnaderna för det nya Hearthstone-laget.

Red Reserve AB förvärvades nyligen av Community Entertainment Svenska AB, som är noterat på Aktietorget, och är därmed det första börsnoterade e-sportbolaget i Skandinavien.
– Red Reserve flyttar i rask takt fram sina positioner i ytterligare en esport-gren med miljontals utövare och stor internationell räckvidd. Detta kommer att stärka Red Reserve som varumärke och CEAB som noterat bolag, säger Olav Törnblom, vd för CEAB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>