foodora etablerar sig i Danmark
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKFOODORA foodora etablerar sig nu i Danmark

foodora etablerar sig nu i Danmark

Publicerat av: Redaktionen

Q-handelsbolagets ägare har förvärvat Hungry.dk som nu blir ytterligare ett komplement i den nordiska rosa familjen.

foodora finns idag i Sverige, Norge och Finland, genom förvärvet av Hungry.dk kan foodora vässa ytterligare den nordiska marknaden.

foodora är idag den populäraste Q-handelsplattform för hemleverans.

Bolaget finns i Norden och är en del av det globala företaget Delivery Hero med säte i Berlin. foodora har över 25 000 anslutna butiker och restauranger en siffra som kommer växa i samband med att bolaget nu även kommer finnas i Danmark. foodora är därmed en stor handelsplattform för både restauranger, butiker samt även för foodoras egna dagligvarubutiker, foodora markets.

Det här betyder att danskarna inom kort kan beställa mat och andra produkter från dagligvaruhandeln inom 30 minuter, då foodoras ambition är att kunna leverera vadsomhelst, överallt under dygnets alla timmar.

foodora etablerar sig i DanmarkBara i Sverige femdubblades bolagets sina intäkter förra året genom att utöka sitt erbjudande både geografiskt och i nya produkter och tjänster. Samma trend ses även i Norge och Finland, en trend som kommer fortsätta i Danmark.

– Förvärvet av Hungry.dk är ett strategiskt och naturligt steg för oss att ta. Vi är marknadsledare i övriga nordiska marknader och har under åren lärt oss hur vi kan hitta en affärsmodell som funkar för oss själva, våra partners och våra kunder. Den kunskapen samt implementeringen av hela vår systempark kommer att driva stark tillväxt i Danmark säger Hans skruvfors och fortsätter;

– Jag ser fram emot att nu även ta mig an den danska marknaden och gå in som tillfällig vd tills vi ha en lokal vd på plats, avslutar Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

Relaterade Artiklar