Flera intressanta nyheter på Lenovo Accelerate i Orlando
Hem EVENTEVENTBEVAKNING Flera intressanta nyheter på Lenovo Accelerate i Orlando

Flera intressanta nyheter på Lenovo Accelerate i Orlando

Publicerat av: Redaktionen

Årets upplaga av Lenovo Accelerate bjöd på flera spännande nyheter redan under den första dagen.

I år äger Lenovos stora årliga evenemang rum på Swan and Dolphin Resort i Orlando, Florida, och vi är påFlera intressanta nyheter på Lenovo Accelerate i Orlando 2 plats. Trots att evenemanget pågår i flera dagar så vilar inte Lenovo på heta nyheter. Redan under första dagen presenterar de flera intressanta innovationer när det gäller nya PC:s, Augmented Reality (AR), Internet of Things (IoT) och IT-säkerhet.

Ja, för att vara helt ärlig är det inte bara en enda nyhet de släpper utan snarare ett helt fyrverkeri av innovationer. Målgruppen omfattar såväl SMB som Enterprise. Här följer några av Lenovos alldeles nyligen annonserade nyheter.

ThinkReality A6

En av de färska nyheterna ingår i Lenovos AR-portfölj. Det handlar om den nya ThinkReality A6 som är en lättviktig, endast 380 gram, men samtidigt tung lösning för Augmented Reality.  Det ”digitala pannbandet”, som stöder såväl enkla som komplexa AR-lösningar, erbjuder företag och dess anställda ökad produktivitet. Detta headset levererar ett 40-gradigt synfält kombinerat med en upplösning på hela 1080 pixels per öga. Det enkla är oftast det genialiska.

Lenovo är kända för sitt sedan länge kända engagemang inom hårdvara och PC:s. Se bara på deras lyckade koncept ThinkPad. Nu kompletterar de sitt utbud med en uppstickare inom Internet of Things. Namnet är lika enkelt som självklart nämligen ThinkIoT. Pedagogiskt och tydligt.

Den här delen av Lenovos erbjudande består bland annat av avancerade sensorer och kameror som stöder olika IoT-lösningar. ThinkCentre och ThinkCentre Nano utgör en del av de intelligenta sensorer, kameror, rörelsedetektorer och enheter för ansiktsinkänning som tillsammans skapar Lenovos IoT-plattform.

Nya ThinkBook

När det gäller PC:s annonserar Lenovo också de nya versionerna av ThinkBook, med antingen 13 eller 14 tums bildskärmar. Den primära målgruppen är små och medelstora företag (SMB) och vi pratar om en ultra-tunn enhet som bland annat passar för affärsfolk i rörelse. Det här är ännu en medlem i Lenovos familj av stryktåliga och kraftfulla laptops. Båda modellerna lanseras i slutet av maj.

Vi avrundar med att presentera Lenovos senaste lansering när det gäller säkerhet – ThinkShield. Det är en produktfamilj som består av lösningar inom såväl mjukvara som hårdvara. Det uttalade målet är att skydda användaren och dess IT-lösningar. En viktig beståndsdel är Lenovo Self Healing BIOS som ser till att enheten kan startas om, utifrån det senaste säkra inloggningstillfället.

Lenovo Accelerate 2019 i Orlando har bara börjat och vi ser, på plats, fram emot en intressant fortsättning.

Relaterade Artiklar