Formel 1 påbörjar partnerskap med Lenovo
Hem LEVERANTÖRERLENOVO Formel 1 påbörjar ny partnerskap med Lenovo

Formel 1 påbörjar ny partnerskap med Lenovo

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar Formel 1 och Lenovo sitt samarbete, och utnämner Lenovo som en officiell partner under förberedelserna för den kommande säsongen 2022.

Detta flerårskontrakt innefattar att Lenovos banbrytande teknik tillämpas på Formel 1 verksamheten, samtidigt som de fortsätter att leverera racing och underhållning på högsta möjliga nivå – till fans världen över.

Som globala ledare i respektive bransch vill Formel 1 och Lenovo tänja på gränserna för vad som är möjligt när sport kombineras med avancerad teknik.

Under de kommande åren kommer Lenovos teknik att tillämpas genomgående i F1s verksamhet. Detta innefattar både verksamheten hemma i båset och under tävlingarna. Lenovos hårdvara, servrar, dess ‘High Performance Computing’-lösningar, samt nästa generations innovativa teknik, såsom AR och VR kommer gradvis att appliceras genom hela organisationens verksamhet. Detta innebär allt från kraftfulla lösningar för datainsamling, högre produktionsnivå för innehåll och stöd för broadcasting. På så vis kommer partnerskapet bidra till en bättre upplevelse för alla fans.

Tidigare i år presenterade F1 att de utökat sitt åtagande till att skapa större möjligheter för underrepresenterade grupper att söka sig till utbildningar och anställningar, detta i form av tio ingengörsstipendier som delas ut varje år fram tills 2025. Lenovo fokuserar även på mångfald och ökad inkludering genom att riva barriärer, något som de kommer samarbeta med Formel 1 kring under deras partnerskap.

Formel 1 påbörjar partnerskap med Lenovo– När vi nu förbereder oss inför en rekordsäsong, är det spännande att välkomna Lenovo till vårt team och för oss att samarbeta med en global ledare inom teknik, säger Stefano Domenicali, Ordförande och VD för Formel 1. Likt det mesta inom Formel 1, så är precision och detalj allt. Lenovo kommer stå i framkant när de bidrar med sin erfarenhet och innovativa teknik till vår verksamhet genom hela säsongen. Våra fans förväntar sig det allra bästa i allt vi gör, därför är Lenovo den perfekta partnern när det kommer till att erbjuda högkvalitativ hårdvara.

– Vi är stolta över att tillkännage vårt nya globala partnerskap med Formel 1, världens mest prestigefyllda motorsporttävlingar, säger Yang Yuanqing, ordförande och VD för Lenovo. Vi vill tillsammans med Formel 1 engagera en halv miljard fans över hela världen med spännande och innovativa upplevelser. Detta partnerskap är baserat på vår gemensamma passion för innovation, prestanda och vinnarmentalitet. Tillsammans kommer Lenovo och Formel 1 att tänja på teknikens gränser för att forma en snabbare, smartare och mer hållbar framtid.

 

Relaterade Artiklar