Lenovo presenterar idag de nya surfplattorna Tab P12 och Tab M10 5G
Hem LEVERANTÖRERLENOVO Lenovo presenterar idag de nya surfplattorna Tab P12 och Tab M10 5G

Lenovo presenterar idag de nya surfplattorna Tab P12 och Tab M10 5G

Publicerat av: Redaktionen

– Lenovo presenterar idag två nytillskott i sin portfölj med Androida surfplattor.

Lenovo Tab P12 och Lenovo Tab M10 5G, utvecklade för mer mångsidighet och ökad kvalitetstid.

Surfplattorna kombinerar underhållning med lärandeverktyg och ökad mångsidighet, och är samtidigt konstruerade för att möta de höga kraven från dagens konsumenter.

Nya undersökningsdata från Lenovo visar att användare av surfplattor har en tydlig bild av vilka behov de har och även att vad de vill ha ständigt utvecklas. En stor majoritet använder sina surfplattor som verktyg för en kombination av surfande, underhållning, studier och produktivitet – vilket visar att stunder av fritid är lika viktiga som perioder av produktivitet. Människor lägger framför allt stor vikt vid batteritiden. När hybridlivet under den post-pandemiska eran fortsätter att bli norm, suddas gränserna mellan arbete, lärande, underhållning och fritid ut alltmer. För att möta dessa nya behov och önskemål från användarna kring underhållning, lärande, produktivitet och bättre portabilitet för dagens aktiva, hybrida, livsstil har Lenovo tagit fram de nya surfplattorna Lenovo Tab P12 och Lenovo Tab M10 5G där P står för premium och M för mainstream.

Lenovo Tab P12: Inspirera, lär och njut av egentid

Som Lenovos främsta back-to-school surfplatta är Lenovo Tab P12 designad för att användaren ska få ut det mesta av både studier och fritid. På denna mångsidiga enhet går det att ha flera olika användarprofiler, vilket möter behoven från exempelvis studenter. Spela, studera eller skapa – allt i en och samma portabla enhet.

När det kommer till underhållning, har Lenovo Tab P12 en 12,7-tums LCD-skärm med 3K-upplösning (2944 x1840) som passar utmärkt för streaming, designarbete eller lätt gaming. Skärmen ger inte bara en bredare bild, utan också en högkvalitativ visningsupplevelse då den ger en 50 procent högre pixeldensitet än en skärm i samma storlek med Full-HD. Högre pixeldensitet ger fylligare bild på samma skärmyta, mer och tydligare detaljer, samt ett jämförelsevis högt kontrastförhållande för mer iögonfallande färger. Lenovo Tab P12 är även utrustad med högtalarsystem från JBL och stöd för Dolby Atmos, för en flerdimensionell, uppslukande ljudupplevelse.

Med upp till 8GB RAM drivs denna surfplatta av en åttakärnig processor vilket ger snabb och smidig manövrering. Då batteritid är en nyckelfaktor för många användare, har Lenovo Tab P12 utrustats med ett batteri på hela 10,200mAh. Det ger upp till 10 timmar av videouppspelning – idealiskt för långa raster.

För studier som kräver noggranna anteckningar, att kunna rita diagram eller kommentera i PDF:er, kommer Lenovo Tab P12 med en Lenovo Tab Pen Plus. En praktisk styluspenna som används tillsammans med de kostnadsfria apparna Nebo och MyScript Calculator 2. För att underlätta produktiviteten kan Lenovo Tab P12 också användas som en trådlös ritplatta för Windows PC med hjälp av Lenovo Freestyle, som hjälper integrerad användning mellan surfplattor och PC.

Användare av Lenovo Tab P12 kan också snabbt växla mellan underhållning och produktivitet genom att knäppa fast det ThinkPad-inspirerade tangentbordet för smidigt skrivande. Den inbyggda styrplattan och 16 funktionella genvägar gör det lätt att navigera på sin arbetsyta. För den som vill nå nästa nivå av multitasking, går det nu att använda fyra appar i split screen och upp till fem öppna fönster.

Dessutom kan elever som läser mycket använda surfplattans läsläge som erbjuder en bekväm, engagerande upplevelse med bakgrundsmusik och funktioner som underlättar för ögonen. Den breda kameran på 13 MP är perfekt designad för videosamtal och lektioner online, medan dess tunna och lätta chassi gör den enkel att bära med sig.

Slipp WiFi-ångest med Lenovo Tab M10 5G

Nya Lenovo Tab M10 5G passar perfekt för användare som värdesätter sömlös mobilanslutning utan att behöva tänka på stabiliteten på WiFi. Den erbjuder bekvämligheten med att alltid vara uppkopplad i 5G-hastigheter, oavsett om du är hemma, på en campingresa, på ett hotell, eller vart som helst egentligen. Utrustad med processorn Snapdragon 695 5G Mobile Platform, är denna surfplatta skapad för dagens digitala nomader och alla som har en hybrid livsstil. Oavsett om du är ute i naturen eller i pendeltrafiken, så ger Lenovo Tab M10 5G oavbruten åtkomst till streaming, videosamtal, snabb nedladdning, och till och med gaming i molnet. Dra nytta av höghastighetsanslutning praktiskt taget var som helst med de integrerade 5G Sub6-banden med en prioriterad mobildatainställning.

Upplev bufferfria videosamtal och streaming på språng med en 10,61-tums 2K-skärm, med 90Hz uppdateringsfrekvens. Surfplattans högkvalitativa bild kompletteras med kraftfullt, uppslukande ljud för underhållning tack vare Dolby Atmos. Med en tvåtonig design med en matt yta och en vikt på cirka 490g, är denna surfplatta också perfekt lämpad för användning utomhus då den har IP52-klassning för damm och vattenresistens, samt anti-rep behandling för ökad hållbarhet.

Lenovo Tab M10 5G är utrustad med ett batteri på 7700 mAh som ger upp till 12 timmar videouppspelning, och möjligheten till upp till 20W snabbuppladdning. Den TÜV-certifierade skärmen ger en bekvämare upplevelse vid läsning, då den minimerar blått ljus och flimmer, medan funktionen Immersive Reading Mode gör det enkelt att växla mellan färg- och monokromt läge medan du läser från ditt digitala bibliotek. Den valbara styluspennan Lenovo Tab Pen Plus erbjuder flexibilitet för utforskande och kreativitet.

Få ut ännu mer med hjälp av programvara och tjänster

Lenovo presenterar de nya surfplattorna Tab P12 och Tab M10 5GLenovo Tab P12 kommer med flera bra appar för inlärning:

  • Nebo och MyScript Calculator 2, gratis appar
  • WPS med premiumfunktioner, gratis i tre månader
  • Lenovo NotePad
  • På utvalda marknader: Ett konstadsfritt år med ADP Ones tjänster

Pris och tillgänglighet

  • Lenovo Tab P12 (inklusive tangentbord och Lenovo Tab Pen Plus) kommer kosta från 6498 SEK (ink. moms) och Lenovo Tab P12 (enbart inklusive Lenovo Tab Pen Plus) från 4999 SEK (ink. moms). Båda versionerna förväntas bli tillgängliga på utvalda marknader från juli 2023.
  • Lenovo Tab M10 5G kommer kosta från 4499 SEK (ink. moms) och förväntas vara tillgänglig på utvalda marknader från augusti 2023.

 

Relaterade Artiklar