Levels går samman i ett joint venture med Gateway Group och stärker positionen som Nordens ledande Venture Studio
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Levels går samman i ett joint venture med Gateway Group och stärker positionen som Nordens ledande Venture Studio

Levels går samman i ett joint venture med Gateway Group och stärker positionen som Nordens ledande Venture Studio

Publicerat av: Redaktionen

Levels stärker sin position och sitt erbjudande genom att gå samman med Gateway Group i ett joint venture, för fortsatt expansion inom digital innovation, digital transformation och satsningar på digitala ventures.

Genom samgåendet skapas ett än mer differentierat erbjudande för såväl befintliga som nya kunder och partners, allt från startups och scaleups till större företag och organisationer.

Genom det sammanslagna bolaget kommer Levels och Gateway att kombinera kunskap, erfarenhet och resurser i en gemensamt ägd verksamhet, baserat på de erbjudanden, strategier och den marknadsposition som Levels etablerat sedan grundandet 2016. Verksamheten kommer fortsätta verka under varumärket Levels, men med Gateways globala resurser i ryggen.

För att skapa fortsatt tillväxt och för att vara en än mer attraktiv partner för kunder inom alla marknadssegment, har Gateway åtagit sig att investera upp till 2,5 mEUR i den nybildade gemensamma verksamheten. Investeringarna kommer främst att genomföras inom ramen för den modell och den typ av delägande som Levels tillämpat som venture studio, men även i strategiska satsningar med basen i digitala affärsmodeller.

Levels går samman i ett joint venture med Gateway Group och stärker positionen som Nordens ledande Venture Studio

Levels entreprenöriella kultur och erfarenhet av att bygga högkvalitativa digitala produkter och tjänster, kombinerat med Gateways breda erfarenhet från mer än 25 års arbete med uppdrag i Norden, Europa och globalt, skapar betydande operativa synergier, liksom fördelar för kunder och partners. Samarbetet ger också direkta kostnadsbesparingar och en mer konkurrenskraftig kostnadsstruktur med högre flexibilitet vad gäller resursutnyttjande och leveranskapacitet.

“Samarbetet med Gateway är ett viktigt steg för Levels och en strategisk pusselbit som vi i princip sökt sedan starten. Vi har fört diskussioner med ett flertal potentiella samarbetspartners och Gateway är en perfekt match med stor förståelse för såväl vår kultur som vår verksamhet, men även våra möjligheter och utmaningar” säger Per Spångberg, grundare av och VD för Levels.

“Vi är väldigt glada över att välkomna Levels till Gateway-familjen. Vi har varit verksamma i Norden i mer än 20 år och arbetat med ett stort antal kunder i olika branscher i krävande transformativa uppdrag. Under de senaste åren har vi aktivt letat efter möjligheten att ytterligare öka vår exponering mot de digitala ekosystemen i regionen som skapat oerhört många innovativa internationella framgångar, och Levels representerar precis vad vi har letat efter. Vi delar samma entreprenörsanda, passion för innovation och för det digitala. Tillsammans kombinerar vi lokal närvaro och kunskap med globala resurser och erfarenhet och ser fram emot att växa tillsammans” säger Niraj Gemawat, grundare och VD för Gateway Group.

Relaterade Artiklar