Samsung ska stärka upp OS-sändningarna med mobilteknik från Galaxy
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Samsung ska stärka upp OS-sändningarna med mobilteknik från Galaxy

Samsung ska stärka upp OS-sändningarna med mobilteknik från Galaxy

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics, en officiell partner till de olympiska och paralympiska spelen, har ingått ett samarbete med Internationella olympiska kommittén (IOK) och Olympic Broadcasting Services (OBS) för att ge ännu bättre tv-bilder under Paris-OS.

Samsung kommer att använda sin avancerade mobilteknik och 5G-anslutning för att tittarna de bästa bilderna från tävlingarna.

Med hjälp av innovationer från Galaxy ska Samsung hjälpa Paris 2024 att bli det mest tillgängliga OS-spelen någonsin.

”Vi är glada över att ha ett nära samarbete med IOC och OBS. Efter att ha varit partners i nästan tre decennier vet vi hur viktigt det är att tillförse den senaste tekniken för att fånga de bästa ögonblicken. Under OS i Paris ska vi på Samsung erbjuda högkvalitativt innehåll som tar tittarna ännu närmare atleterna när de slåss om de ärofyllda medaljerna”, säger Oscar Nöjd, innovationschef på Samsung Electronics i Norden.

Följ OS-invigningen med hjälp av kameror från Samsungs smartphones
Samsung ska stärka upp OS-sändningarna med mobilteknik från Galaxy

Samsung Galaxy S24 Ultra kommer att användas för att ta bilder av OS-invigningen på Seinefloden – där varje nation ska presenteras med varsin båt fyllda med 10 500 atleter. Totalt kommer över 200 Galaxy S24 Ultra-smartphones installeras på 85 fartyg för att livesända invigningen. Detta görs med högkvalitativt filmmaterial via 5G-nätverk från Orange. Orange kommer att installera 12 5G-basstationer längs Seine för att skapa det första fristående 5G-nätverket i Frankrike.

Samsung kommer att använda samma 5G-uppkoppling för att bevaka seglingstävlingarna som går av stapeln i Marseille. Tillsammans med OBS och Orange har man forskat och utvecklat en teknik som garanterar en hög videokvalitet och anslutningsprestanda oavsett väderförhållanden. Till exempel kommer man att använda sig av Galaxy S24 Ultras funktioner för optisk bildstabilisering (OIS), för att säkerställa en sömlös livesändning – exempelvis om det skulle råda kraftiga vindbyar.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar