Lenovo lanserar ThinkStation med stärkt prestanda, kraft och hastighet
Hem LEVERANTÖRERLENOVO Lenovo lanserar ThinkStation PX med stärkt prestanda, kraft och hastighet

Lenovo lanserar ThinkStation PX med stärkt prestanda, kraft och hastighet

Publicerat av: Redaktionen

Nästa generation av stationära datorer drivs av den senaste tekniken från Intel och NVIDIA, i helt nya chassin designade tillsammans med Aston Martin.

Lenovo presenterar idag ThinkStation PX, P7 och P5 – en trio som består av de mest tekniskt avancerade stationära datorerna företaget någonsin skapat.

Dessa nya arbetsstationer har designats från grunden för att klara av mycket hög arbetsbelastning inom olika branscher.

Datorerna har den senaste processortekniken från Intel med upp till 120 kärnor och stöd för avancerade NVIDIA RTX GPU:er. Dessutom har datorernas chassin fått ny banbrytande design och avancerad kylning, samt BMC-funktioner[1] för fjärrsystemhantering. De klarar av att hantera allt från virtuell verklighet, mixed reality-upplevelser och virtuell produktion, till maskininlärning, datavetenskap, datorstödd CAE, reality capture och AI.

Lenovo har samarbetat med biltillverkaren Aston Martin i designprocessen av det nya Thinkstation-chassit. I linje med Aston Martins designfilosofi, återspeglar samarbetet Lenovos ikoniska röda designspråk, ger högsta möjliga prestanda och möjliggör utökade konfigurationsmöjligheter. Chassits 3D-galler är direkt inspirerad av Aston Martins ikoniska DBS grand tourer-bil. Med hjälp av omdesignad lufttillförsel och större 3D hex-ventilationslösningar, samt Lenovos patenterade trekanaliga nedkylningssystem, skapar arbetsstationen ett obehindrat luftflöde. Detta säkerställer också maximalt kalluftsintag och varmluftsutsläpp. Som ett resultat av detta maximerar chassit prestanda för CPU:er, GPU:er, minne och lagring. Dessutom har alla tre nya arbetsstationer en innovativ, modulär design med främre åtkomstenheter för enkel service och uppgraderingsflexibilitet.

Lenovo ThinkStation PX

Lenovos ThinkStation PX når extrema nivåer av kraft och prestanda med stöd för fler kärnor och mer utbyggbarhet än tidigare generationer. Det gör den till Lenovos flagskeppsprodukt för stationära arbetsstationer. ThinkStation PX är rackoptimerad och erbjuder den flexibilitet som behövs för både skrivbords- och datacentermiljöer, vilket möjliggör en sömlös övergång mellan de två. Denna nya arbetsstation drivs av fjärde generationens Intel Xeon skalbara processorer, som erbjuder upp till 120 CPU-kärnor och har en genomsnittlig prestandaökning på 53 procent jämfört med föregående generation[2]. ThinkStation PX erbjuder också stöd för upp till fyra NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU:er med dubbla kortplatser, så att användare kan hantera komplexa arbetsflöden såsom kreativ efterbearbetning och CAE-simulering. Med upp till 4 TB DDR5-minne och ultrasnabb bandbredd genom PCIe Gen 5-banor erbjuder nya ThinkStation flexibilitet för virtualisering med flertalet användare i hybrida arbetsmiljöer. Den erbjuder också en effektiv 1850W PSU och extra strömförsörjningar.

Lenovo ThinkStation P7

ThinkStation P7 har en banbrytande ny computing-arkitektur med de senaste Intel Xeon W-processorerna, som stöder upp till 56 kärnor i en enda sockel, för omarbetad kraft som krävs för att klara av datorintensiva och omfattande uppgifter. ThinkStation P7 är utformad för att överträffa de mest rigorösa prestanda- och tillförlitlighetsutmaningarna för arbetsbelastningar som tidigare vanligtvis förlitade sig på servrar eller molnresurser. ThinkStation P7 är också rackoptimerad för användning i en mängd olika skrivbords- och datacentermiljöer i ett 4U-hölje. Med stöd för upp till tre NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU:er med dubbla kortplatser är ThinkStation P7 perfekt för innehållsskapare, arkitekter, designers, ingenjörer och datavetare som kräver oöverträffad grafik, visualisering, realtidsrendering, CAE- och AI-prestanda.

Lenovo ThinkStation P5

Stationära ThinkStation P5 är en arbetshäst konstruerad för ett stort antal industrivertikaler. Den har skapats för att tillgodose användarnas krav på högre prestandanivåer, IT-expansionsmöjligheter och enkel hantering i företaget. Den har också ett nydesignat chassi, de senaste Intel Xeon W-processorerna som erbjuder upp till 24 kärnor samt stöd för upp till två NVIDIA RTX A6000 professionella grafikkort. Höghastighets DDR5-minne och PCIe Gen 5-bandbredd ger extrem konfigurerbarhet som tillgodoser varje slutanvändares individuella behov. ThinkStation P5 är optimerad för såväl arkitekter, designers, ingenjörer och kreatörer.

Lenovo lanserar ThinkStation med stärkt prestanda, kraft och hastighetThinkStation PX, P7 och P5 är alla utformade för att fungera i några av de mest krävande professionella IT-arbetsmiljöerna och tillhandahåller viktiga funktioner och säkerhet i företagsklass. Lenovos rigorösa standarder och tester, ThinkStation Diagnostics 2.0, ThinkShield-support, uppgraderingar till Premier Support och tre års garanti, ger den sinnesfrid som krävs för att arbeta tryggt och säkert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar