TCL kammar hem nya tv-vinster för C84-serien och QLED870
Hem PRODUKTNYHETER TCL Electronics kammar hem nya tv-vinster för C84-serien och QLED870

TCL Electronics kammar hem nya tv-vinster för C84-serien och QLED870

Publicerat av: Redaktionen

TCL fortsätter stärka sin position inom tv i Norden och kammar hem Årets TV av ElektronikkBransjen med TCL C84-serien.

Och i Ljud och Bilds grupptest av prisvärda 75-tummare sticker TCL:s QLED870 ut som bäst i test med betyg 6 av 6 och utmärkelsen Årets bästa TV 2023-2024.

TCL Electronics, ett av världens snabbast växande varumärke för konsumentelektronik, vinner fina utmärkelser för sina senaste tv-modeller.

C84-serien vinner ”Årets tv 2023-2024” av Elektronikkbransjen:

Branschtidningen ElektronikkBransjen har traditionsenligt i år igen i samarbete med experter från detaljhandeln utsett årets produkt i 15 kategorier. I kategorin Årets TV är det TCL:s C84-serie som tar hem pokalen i år. Den har enligt kriterierna för utmärkelsen haft de rätta produktegenskaperna som tillfört något nytt till marknaden och uppnår en förväntat hög popularitet hos de norska konsumenterna. Och C84-serien har imponerande specar i kombination med en attraktiv prisbild: med 4K-upplösning kombinerar Mini-LED Full Array Local Dimming med QLED, och tillsammans med 144Hz Motion Clarity Pro, HDR10+, Dolby Vision och Dolby Vision IQ ska detta ge bra ljusstyrka, stort färgspektrum och skarp kontrast med en rikedom av detaljer. Onkyo ljudsystem och Dolby Atmos säkrar upp för en riktigt bra ljudkvalitet, och Google TV med inbyggd Chromecast och Google Assistant levererar oändlig underhållning. Funktioner som Game Master Pro 2.0, 240Hz Game Accelerator och 144Hz VRR gör också TV:n lämplig för spel. Finns i storlekarna 55, 65, 75 och 85 tum.

Läs mer om priset här.

QLED870 bäst i test med toppbetyg

”Briljant bildmaskin” är utlåtandet av TCLs QLED870 när Ljud och Bild testar prisvärda 75-tums tv. EISA Award-vinnaren QLED870 har det mesta – en 4K QLED-tv med direkt LED-bakbelysning och lokal dimning. Den utmärker sig med bra formatstöd, inklusive HDR10+ och Dolby Vision för både filmer, serier och spel och hanterar bildhastigheter upp till 144 Hz. QLED870 har även ett dedikerat spelläge, Game Master Pro. TCL:s modell kammar hem första platsen och blir bäst i test med omdömet:

TCL kammar hem nya tv-vinster för C84-serien och QLED870

TCL imponerar med en mycket ljusstark och kontrastrik bild som klart överträffar konkurrenterna i detta test. QLED870 har strålande ljusstyrka och färgåtergivning, men lyckas också kombinera det med precis lokal dimning, som verkligen har en förmåga att få fram detaljerna i olika typer av videomaterial. Resultatet är en bild som verkligen ”poppar” med de bästa produktionerna! I kombination med ett fantastiskt Google-användargränssnitt seglar TCL QLED870 upp som solklart bäst i klassen, och lägger beslag på en välförtjänt testseger. Ett oerhört bra köp!

Läs mer om priset här.

TCL fortsatt starka inom segmentet jumbotv

Ett segment som fortsätter växa på den nordiska tv-marknaden är jumbosize, med skärmar på 85 tum och uppåt.

– Intresset och efterfrågan av större tv-skärmar fortsätter att öka i Norden. Vår filosofi är att man ska kunna uppgradera till en större tv till vettiga priser, utan att tumma på bildkvalitet och tv-upplevelsen. De utmärkelser vi precis kammat hem är två riktigt fina bevis på att vi har de produkter som krävs för det, säger Johan Huss, country manager TCL Nordic.

Här är TCL fortsatt starka och har en rad kommande modeller att se fram emot hos nordiska återförsäljare.

  • TCL P745, 85 och 98 tum – tillgänglig via nordiska återförsäljare redan idag.
  • TCL MQLED80, 75, 85 och 98 tum – tillgänglig via nordiska återförsäljare redan idag
  • TCL C955, 85 och 98 tum – tillgänglig via nordiska återförsäljare mot slutet av året
  • TCL X955, 75, 85 och 98 tum – tillgänglig via nordiska återförsäljare mot slutet av året

För nordiska priser och tillgänglighet, kontakta säljchef Per Svensk.

Relaterade Artiklar