Nya trenden: Små och medelstora företag primära måltavlor för statligt kopplade hotaktörer
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Ny rapport: Små och medelstora företag primära måltavlor för statligt kopplade hotaktörer

Ny rapport: Små och medelstora företag primära måltavlor för statligt kopplade hotaktörer

Publicerat av: Redaktionen

Cybersäkerhetsföretaget Proofpoint släpper i dag en ny rapport som i detalj kartlägger hur små och medelstora företag i allt större utsträckning är måltavlor för cyberattacker med statligt kopplade hotaktörer.

Rapporten bygger på analys från Proofpoint-forskare, som gått igenom data från över 200 000 små och medelstora företag.

Bland annat identifierade man så kallade APT-aktörer från Ryssland, Iran och Nordkorea som riktade in sig på nätfiskekampanjer.

Dessutom har man observerat flertalet attacker i leveranskedjan som påverkar små och medelstora företag. Dessa företag använder sig oftast av infrastruktur som saknar samma typ av storskaligt skydd som större organisationer har och utgör därmed en attraktiv måltavla, eftersom de både har värdefull information och är ett sätt för hotaktörer att ta sig vidare i leveranskedjan och utföra fler attacker.

Nya trenden: Små och medelstora företag primära måltavlor för statligt kopplade hotaktörerSom en effekt av det har man observerat fler fall av identitetsstöld eller intrång på domäner och e-postadresser under det senaste året.

Proofpoint räknar med att se en fortsatt ökning av attacker riktade mot små och medelstora företag under 2023.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>