Esportbolaget Epulze säkrar investering på 57 miljoner kronor
Hem GAMINGE-SPORT Esportbolaget Epulze säkrar investering på 57 miljoner kronor

Esportbolaget Epulze säkrar investering på 57 miljoner kronor

Publicerat av: Redaktionen

Esportbolaget Epulze meddelar idag att bolaget framgångsrikt har avslutat en finansieringsrunda uppgående till 57 miljoner kronor.

Esportbolaget Epulze säkrar investering på 57 miljoner kronor

Bland de nya investerarna finns välkända namn som Svea Ekonomi och norska Carucel Finance samtidigt som Knutsson Holdings valt att utöka sitt ägande i bolaget.

Globalt omsätter esport årligen mångmiljardbelopp och de stora, livesända turneringarna drar ofta mer publik än de största lagsporterna. Epulze ger spelare av flera av de största datorspelen, däribland Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive, möjlighet att själva delta i turneringar, ligor och matcher där en prispott står på spel. På så sätt kan vanliga amatörspelare ta del av spänningen som de professionella spelarna känner, utan att behöva lämna hemmet.

– Epulze målsättning är att underhålla världen genom esport och att ge alla en möjlighet att ta del av känslan i matchspel där man tävlar om såväl ära som pengar, berättar Epulze grundare och marknadschef Markus Lövgren.

Markus var själv länge rankad på Europas topplista i spelet Dota 2, men hade trots det svårt att hitta spännande turneringar då det är få förunnat att delta i de största turneringarna med mångmiljonpotter. Epulze kom att bli lösningen på det och idag, sex år senare, är bolaget verksamt världen över med ett dotterbolag i Malaysia samt lokala kontor i Singapore, Ukraina och Brasilien. Tröskeln för att delta i matcher är låg och spelare kan tävla om såväl stora summor som enstaka hundralappar.

– Vår användarbas växte kraftigt under 2020 och vi erbjuder idag en digital plattform av världsklass där vi kan arrangera turneringar med de allra största namnen inom esport. Med nya pengar i kassan kommer vi att kunna accelerera tillväxten ytterligare och öka kännedomen om vad vi kan erbjuda, förklarar Epulze VD och grundare Mattias Lövgren.

Den just avslutade finansieringsrundan gör att Epulze nu går in i en ny expansiv fas med fokus på att attrahera fler användare på nyckelmarknader genom att lägga till nya speltitlar, nya funktioner samt vidga bolagets ekosystem av proffsturneringar, influencers, offline-events och sändningsproduktion av esport.

Vator Securities har agerat finansiell rådgivare till Epulze i samband med transaktionen.

Relaterade Artiklar