Qruxel Productions får återigen uppdraget att producera eSHL, Svenska Hockeyligans esportsatsning
Hem GAMINGE-SPORT Qruxel Productions får återigen uppdraget att producera eSHL, Svenska Hockeyligans esportsatsning

Qruxel Productions får återigen uppdraget att producera eSHL, Svenska Hockeyligans esportsatsning

Publicerat av: Redaktionen

Qruxel Productions har återigen fått förtroendet att producera Svenska Hockeyligans esportsatsning eSHL.

Qruxel Productions får återigen uppdraget att producera eSHL, Svenska Hockeyligans esportsatsning

Säsong 2 av eSHL startar 15 mars och pågår i 11 veckor.

Nytt för säsongen är att sändningen kommer att ske från Qruxel Productions esportstudio, dessutom kommer programmet att streamas på C More.

Som tidigare säsong så möts man 6 mot 6 och varje match är ett dubbelmöte. Spelet är EA NHL 21 som spelas på Playstation 4. Det unika med eSHL är att det är 12 klubbar från SHL som själva har tagit fram sitt esportlag. Sändningen kommer att ske från Qruxel Productions nybyggda esportstudio från Sveavägen i Stockholm:

“Det känns otroligt roligt att återigen vara igång med en ny säsong av eSHL. Denna säsong sänder vi från vår nybyggda esportstudio och vi siktar på att leverera en liveproduktion i världsklass. Att sända ishockey som esport öppnar upp nya möjligheter att nå en bredare publik, att vi dessutom sänder via C More och Twitch gör att vi hoppas slå nya tittarrekord.”, säger Ludvig Fjell grundare och VD på Qruxel Productions.

Huvudsändningarna kommer att streamas via C More med start klockan 19:00 den 15 mars. Sändningarna kommer att fortlöpa 11 veckor framåt och spelas fram till juni 2021.

Qruxel Productions
Qruxel Productions är ett produktionsbolag som producerar liveinnehåll med ett huvudfokus på spel och esport. Som ett white label-bolag producerar vi innehåll för varumärken som Red Bull, Adidas, ESL, Tobii Eyetracking och många fler. Vi etablerades 2007 i Stockholm och är idag ett marknadsledande produktionsbolag inom esport i Sverige. Vi erbjuder TV-produktioner, design av TV studior och konsultation inom livesändningar och esport. Tack vare vår expertkunskap, egenutvecklade system och modernt arbetssätt kan vi erbjuda kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Med över 100 produktioner per år över hela världen har vi byggt upp ett namn som står för kvalitet och innovation.

eSHL
eSHL är en esportliga och tillhör Svenska Hockey Ligan AB (SHL). Ligan består av 12 SHL-klubbar som även har lag i eSHL. Matcherna kommer att spelas på Playstation 4 med spelet EA NHL 21. Lagen tävlar 6 mot 6, där varje position på isen styrs manuellt av individuella personer. Lagen som är med i eSHL säsong 2 är Djurgårdens IF, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Relaterade Artiklar