RamiCheck gör det enkelt att hålla koll på maskinerna
Hem NYHETER RamiCheck gör det enkelt att hålla koll på maskinerna

RamiCheck gör det enkelt att hålla koll på maskinerna

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan alla Ramirents kunder enkelt få tillgång till besiktningsdokument och information om utsläpp, vibrationer, ljud och annan CE- och miljödokumentation kring produkten de hyr, via appen RamiCheck, som lanseras nu i april.

RamiCheck gör det enkelt att hålla koll på maskinerna

Ramirent har närmare 120 000 maskiner för uthyrning runt om i landet.

Allt ifrån anläggningsmaskiner och liftar till byggmaskiner och handverktyg. Ofta efterfrågar kunderna information om produktens CE-märkning, miljödokumentation eller när den senast besiktigades. För att enkelt kunna serva kunderna med denna information, har Ramirent utvecklat appen RamiCheck. Genom att scanna eller skriva in objektnumret på maskinen man hyr, blir all dokumentation enkelt tillgänglig för användaren via appen eller Ramirents hemsida.

– RamiChecks första version har vi samlat alla maskiner med förbränningsmotorer och produkter med besiktningskrav – totalt cirka 20 000 produkter. I nästa steg är vår ambition att utöka med ännu fler produktkategorier och funktioner, säger Eric Nordin, affärsutvecklare på Ramirent

Även dokumentation kring personligt fallskydd finns tillgängligt via RamiCheck.

– Det gör det tryggt för användaren att enkelt kunna se i appen när fallskyddet senast besiktigades och vilken egenkontroll vi på Ramirent har gjort för att garantera att produkten är säker att använda.

I appen finns, utöver dokumentation och produktinformation, även en användarhandbok för hur maskiner och utrustning ska användas på ett effektivt och säkert sätt och information om närmast tillgängliga kundcenter.

RamiCheck är utvecklad av teknikutvecklingsföretaget Realbridge tillsammans med Ramirent och finns att ladda ner på App Store och Google Play. Tjänsten finns även tillgänglig på ramicheck.ramirent.se

Relaterade Artiklar