DHL breddar sig med iBoxens leveransboxar
Hem LEVERANTÖRER DHL breddar sig med iBoxens leveransboxar

DHL breddar sig med iBoxens leveransboxar

Publicerat av: Redaktionen

Från och med nu breddar DHL sitt hemleveranserbjudande med iBoxen.

DHL lanserar leveransboxar som ett komplement till hemleverans där konsumenten kan välja mellan leverans hem eller till en box nära sin bostad.

DHL finns i hela Sverige och har sedan 2007 ett rikstäckande nätverk av paketombud (DHL Servicepoints) och egna paketboxar. Genom samarbetet med infrastrukturbolaget iBoxen och deras transportörsoberoende nätverk av leveransboxar kommer DHL komma ännu närmare konsumenterna.
– De senaste åren har e-handeln ökat kraftigt och med det ökar behovet av fler, och närmre, utlämningsställen. Med hjälp av iBoxens nätverk av leveransboxar och vår befintliga infrastruktur får konsumenterna ännu fler leveransmöjligheter samtidigt som vi kan minska trafiken och bidra till lägre utsläpp, säger Jonas Lindell, Managing Director på DHL eCommerce Solutions.
iBoxen investerar stort för att bygga ut en rikstäckande infrastruktur med leveransboxar utomhus som är öppen för alla transportörer. Inom ett par år ska alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll – i såväl landsbygd som stad – enkelt och bekvämt ska kunna hämta, skicka och returnera sina paket via en leveransbox nära sin bostad eller där de dagligen passerar.

DHL breddar sig med iBoxens leveransboxar– För DHL innebär boxarna att våra hemleveranskunder får möjligheten att hämta paket i en box så nära sin bostad som möjligt om man till exempel inte är hemma och chauffören behöver ta med paketet tillbaka, säger Jonas Lindell.

Med tanke på den kraftiga e-handelstillväxten blir leverans­boxarna ett nödvändigt och bekvämt alternativ till ombuds- och hemleverans­er.

Förutom att iBoxen kommer bidra till färre transporter i bostadsområden så kommer fler konsumenter kunna gå eller cykla till boxarna för att hämta sina paket­ den tid det passar dem.

– Att DHL, som är ett av världens ledande logistikbolag med ett enormt hållbarhetsfokus, startar samarbete med iBoxen är verkligen ett kvitto på att leveransboxar som är öppna för alla transportörer är rätt väg att gå. Både ur ett hållbarhetsperspektiv och för att det är det bästa för konsumenten, säger Anders Holm, CCO på iBoxen.

Idag finns iBoxens drygt 700 leverans­boxar i Storstockholm, Storgöteborg, Norrköping, Malmö, Helsingborg, Lund, Karlstad, Södertälje, Uppsala, Gävle och Örebro. Under 2022 kommer iBoxen finnas i minst 30 av de största städerna i Sverige.

 

Relaterade Artiklar