Telenor rustar för ökade 5G-satsningar med DXC Technology
Hem LEVERANTÖRER Telenor rustar för ökade 5G-satsningar med DXC Technology

Telenor rustar för ökade 5G-satsningar med DXC Technology

Publicerat av: Redaktionen

DXC Technology, en global IT-tjänstleverantör på Fortune 500-listan, tillkännagav idag att bolaget tecknat ett flerårigt kontrakt med Telenor Sverige gällande systemdrift och att transformera telekomleverantörens digitala 5G-kapacitet.

Telenor anpassar sin affärsstrategi för att möta de ökade kraven och möjligheterna som kommer med utbyggnaden av 5G-nätet, vilket inkluderar digitala tjänster och IT-tjänster samt de nya krav som ställs på licensiering av 5G i Sverige.

DXC:s bidrag inkluderar IT-infrastruktur, säkerhetstjänster såväl som assistans i utvecklingen av nya Telenor-applikationer som stödjer Telenors affär och digitala kompetens.

“Med ökande 5G-täckning behövde vi investera i vår IT-infrastruktur för att kostnadseffektivt, säkert och korrekt kunna utveckla vårt erbjudande”, sade Magnus Zetterberg, CTO vid på Telenor Sverige. ”I DXC har vi hittat en affärspartner som vi förlitar oss på för att drifta våra digitala plattformar och säkra tjänster.”

DXC och Telenor Sverige har samarbetat i mer än 20 år, vilket lett till utvecklingen av en rad tekniska lösningar som moderniserat Telenors drift i ett ständigt föränderligt digitalt landskap.

Telenor rustar för ökade 5G-satsningar med DXC Technology

Magnus Zetterberg, CTO vid på Telenor Sverige

”Denna affär bygger vidare på våra två bolags långa relation och vi är stolta över att fortsätta samarbeta med en av de största leverantörerna av tjänster inom mobilt och bredband som så många svenskar förlitar sig på”, sade Martin Björk, Managing Director vid DXC Technology Sweden. ”Vi ser fram emot att hjälpa Telenor exekvera sin affärsplan när bolaget tar landets 5G-utbyggnad till nästa nivå”.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar