Redpill Linpro i fortsatt expansion
Hem NYHETER Redpill Linpro i fortsatt expansion

Redpill Linpro i fortsatt expansion

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala samhällsbyggaren och open source-specialisten Redpill Linpro startar ett nytt bolag som ska möta det stora behovet som organisationer har av att både samla in och agera på sin data.

Redpill Linpro Data & Analytics, som är namnet på det nya bolaget, kommer att erbjuda både konsulttjänster och kompletta team som tar hand om organisationers hela data och analysarbete.

Bolaget kommer att ledas av nyrekryterade vd Samuel Troilius och ha huvudkontor i Stockholm.

– Att skapa datadrivna organisationer är ett stort fokus för i princip alla företag och det finns en enorm hype kring området. Samtidigt är det få som verkligen klarar av att maximera värdet av sin data, då det är komplicerat och både kräver god kunskap av affären och djup teknisk kompetens. Det är kombinationen av dessa båda kompetenser som vi nu bygger Redpill Linpro Data Analytics kring,säger Samuel Troilius.

För att möta den höga efterfrågan på spetskompetenser inom data och analys ska det nya bolaget så snart som möjligt bestå av 30 specialister inom områden som exempelvis data science, data engineering, business intelligence, AI och Business Analysis. Företaget kommer att arbeta med både existerande och nya kunder till Redpill Linpro och rikta sig till både privat och offentlig sektor.

Redpill Linpro i fortsatt expansion

Henrik Gavelli, koncernchef Redpill Linpro och Samuel Troilus, vd Redpill Linpro Data Analytics Stockholm

– Framöver kommer organisationers framgång att mätas av hur väl de kan tillgängliggöra och agera på all sin data. Med vårt nya data- och analysbolag ska vi därför hjälpa nordiska verksamheter med både verktyg och rådgivning inom området så att de kan öka sin konkurrenskraft och erbjuda bättre tjänster som i slutändan bidrar till bättre samhällen. Bolaget kommer att vara en viktig del i Redpill Linpro-koncernens expansionsplan att dubblera omsättningen och bli ett miljardbolag, kommenterar Henrik Gavelli, koncernchef för Redpill Linpro.

Samuel Troilius nytillträdd vd för Redpill Linpro Data Analytics har gedigen erfarenhet från både kund- och konsultsidan sedan tidigare, där han drivit stora team inom data och analys samt arbetat som rådgivare.

Han kommer närmast från en tjänst som chef för data och analys på Loopia Group. Tidigare har han även drivit samma arbete på health tech-bolaget Lifesum samt under fem år ansvarat för att bygga upp hela den globala data och analysenheten på LeoVegas. Där innan har Samuel arbetet som managementkonsult.

– Vi är mycket glada över att just Samuel ska leda arbetet på vårt nya bolag. Han är med sin bakgrund en av Sveriges mest meriterade ledare inom data och analys, kommentarer Henrik Gavelli.

Bolaget kommer att ha huvudkontor i Stockholm och arbeta med kunder i hela Norden.

 

Relaterade Artiklar