Community Entertainment Svenska AB:s e-sportsatsning breddas
Hem GAMINGE-SPORT Community Entertainment Svenska AB:s e-sportsatsning breddas

Community Entertainment Svenska AB:s e-sportsatsning breddas

Publicerat av: Redaktionen

Red Reserve satsar på nya rekordspelet Fortnite – kontrakterar ett världslag

Community Entertainment Svenska AB:s e-sportsatsning breddas 2E-sportbolaget Red Reserve AB, som ägs av Aktietorget-noterade Community Entertainment (publ), har kontrakterat ett nytt Fortnite-lag. Laget består av amerikanerna Captain Dalton, ”Tempted” Dorfman, Alex ”Complexities” Zahariev, Jack ”WallHackjack” Franzen och Coach Justin ”Kryptic” Pena – ett av världens bästa lag.
I februari hade Fortnite en topp med 3, 4 miljoner spelare samtidigt, vilket är rekord i e-sportbranschen.

– Vårt nya lag är i absoluta världstoppen, och detta är ett led i vår strategi att skapa ett av världens starkaste varumärken inom e-sport. Fortnites popularitet kommer att attrahera sponsorer och partners och vi ser med stort intresse fram emot vårt engagemang och vår satsning i Fortnite, säger Patrik Andersson, CEO Red Reserve.

Den nyligen lanserade Fortnite-mobilappen blev bästsäljare i 13 länder på mindre än 24 timmar efter releasen och håller topplacering bland de fem bästa i tolv andra länder. När den spanske Youtubern ”elrubius” streamade Fortnite i mars i år slog han rekord med 1,1 miljoner tittare.

– Fortnite har på kort tid blivit oerhört populärt både i Sverige och i resten av världen. För Red Reserve är det ett styrkebesked att snabbt knyta till sig och kontraktera några av världens bästa och mest meriterade spelare, säger Patrik Andersson.

Fortnite spelas med upp till fyra spelare som samarbetar på olika uppdrag som utspelas på slumpmässigt genererade kartor.

Spelet går ut på att samla in resurser, bygga befästningar som kan hjälpa till att bekämpa stormar och skydda överlevande samt konstruera vapen och fällor för att kunna delta i strid mot zombievarelser.

Med ett Fortnite-lag fortsätter Red Reserve sin ambition med att skapa ett av världens starkaste varumärken inom e-sport. Sedan Community Entertainment förvärvade Red Reserve i februari i år har man också kontrakterat ett av världens bästa Hearthstone-lag. Sedan tidigare har man ett av världens bästa Call of Duty-lag och ett ungt lovande Counter-Strike-lag.

– Vi arbetar hårt för att skapa de bästa förutsättningarna på den internationella e-sportscenen. Nu har vi starka lag i flera e-sporter och vi har färdplanen klar för hur vi ska bli ett av världens absolut starkaste varumärken inom den intensivt växande e-sportvärlden, säger Olav Törnblom, vd för Community Entertainment.

Relaterade Artiklar