Allt fler betalar med Swish
Hem NYHETER Allt fler betalar med Swish

Allt fler betalar med Swish

Publicerat av: Redaktionen

Fler och fler väljer att betala med Swish och 98% av svenskarna känner till Swish.

Allt fler betalar med Swish 2Bara i november 2017  skickades över 12 miljarder via Swish. JobOffice Kassa lanserade samma månad integration till Swish Handel, en tryggare hantering av Swish betalningar då kassan är direktkopplad med Swish och kontrollen görs av banken och inte av kassören.

Du som redan har Swish Företag i din butik där kunden måste visa upp sin telefon att betalningen är överförd till er butik vet också att kassan inte alltid stämmer. Med Swish Handel har du en integration till kassan på samma sätt som en integrerad kortterminal.

Göteborgsföretaget World Of Golf i Sisjön var först ut med integrationen med JobOffice Kassa och integrerad Swish betalning.

– Det är en väldigt bra grej eftersom många glömmer plånboken. Telefonen har man ju alltid med. Det är ett väldigt bra komplement till de betallösningar vi har idag, säger Johanna Alm på World Of Golf.

JobOffice Kassa och Swish Handel samarbetar för att ge alla ökad säkerhet på Swish betalningar, samtidigt som samarbetet fortsätter mot ytterligare förenklingar i form av QR koder där kunden initierar betalningen istället för kassan. En funktion som idag bara finns hos Swedbank.

– JobOffice Kassa är ett modernt program som snabbt och enkelt kan integreras med olika system. Det har också gjort att JobOffice många gånger varit tidig med olika integrationer. Den här gången har Swish haft driftsproblem i omgångar under 2017 med just Swish Handel och vi valde att avvakta tills vi kände att vi kan lita 100% på integrationen, säger Cyril Porseland, pressansvarig på JobbOffice Kassa.

I nuläget använder ca 20% av JobOffice kunder den manuella fristående hanteringen med Swish Företag där många har valt att vänta på Swish Handel som betalsätt.

Nu ser vi en tydlig trend att många av de företag som tidigare inte valt Swish kommer att beställa den nya lösningen.

Även Skatteverket välkomnar i SVT den här integrationen för att säkerställa att ett kvitto skrivs ut där man efter en genomgång av kassalagen föreslår att lagreglera att alla Swish betalningar skall integreras i kassaregistret.

– Det känns trevligt att kunna erbjuda kunderna det de velat ha under en längre tid, samtidigt som vi säkrar Swish framtid som betalsätt genom integrationen säger Cyril.

Relaterade Artiklar