Community Entertainment AB (publ) satsar på nytt affärsområde – tecknar LOI om förvärv av internationellt välkända e-sportbolaget Red Reserve AB
Hem GAMINGE-SPORT Community Entertainment AB (publ) satsar på nytt affärsområde – tecknar LOI om förvärv av internationellt välkända e-sportbolaget Red Reserve AB

Community Entertainment AB (publ) satsar på nytt affärsområde – tecknar LOI om förvärv av internationellt välkända e-sportbolaget Red Reserve AB

Publicerat av: Redaktionen

Community Entertainment (publ), som är noterat på AktieTorget, har tecknat ett Letter of Intent (LOI) om förvärv av e-sportbolaget Red Reserve AB, som är ett internationellt etablerat och välkänt varumärke inom e-sport.

Community Entertainment AB (publ) satsar på nytt affärsområde – tecknar LOI om förvärv av internationellt välkända e-sportbolaget Red Reserve AB 2Red Reserve äger och driver idag lag i spelen CS:GO och Call of Duty och planerar för ytterligare spel under 2018.

”E-sportbranschen har en oerhört stark tillväxt både utomlands och i Sverige. Vår analys är att detta  kommer att bli ett väsentligt och expansivt affärsområde för CEAB där det också finns starka synergieffekter med våra befintliga verksamheter”, säger Olav Törnblom, vd Community Entertainment.

Tack vare förvärvet av Red Reserve tar CEABett snabbt steg in i e-sportens internationella finrum. I affären ingår också nyckelpersoner med lång erfarenhet av den internationella e-sportbranschen.

Säljare är Battleriff Gaming AB, som driver en virtuell e-sportarena, www.battleriff.com. Köpet betalas i sin helhet via en riktad nyemission till Battleriff om 3 miljoner aktier till kursen 2 kronor per aktie. Battleriff blir därmed storägare i CEAB med cirka 40 procent av aktier och röster.

Red Reserve har idag lag i spelen CS:GO och Call of Duty (COD). COD-laget är rankat topp fem i världen och CS:GOlaget, som är nyrekryterat inför årets säsong, tillhör ett av Europas mest talangfulla och är idag rankat som nummer 39 i världen. Intäktsströmmarna består i huvudsak av sponsorintäkter, annonser, prispengar, transferintäkter och merchandise.

Patrik Andersson, vd Red Reserve:
”Den planerade affären med CEAB ger Red Reserve möjlighet att utvecklas på egna meriter i en noterad miljö vilket skapar förutsättningar för större och snabbare tillväxt. ”

Red Reserve AB bildades 2016 och intäkterna uppgick 2017 till 0,6 Mkr och resultat före skatt uppgick till -2,2 Mkr.

Relaterade Artiklar