Hem GAMINGE-SPORT Aspire Global har Slutfört Förvärvet av den Ledande Spelaggregatorn Pariplay

Aspire Global har Slutfört Förvärvet av den Ledande Spelaggregatorn Pariplay

Publicerat av: Redaktionen

Aspire Global Plc har slutfört förvärvet av Pariplay-koncernen för €13,1 miljoner kontant enligt de villkor som avtalades den 28 juni 2019.

Aspire Global har Slutfört Förvärvet av den Ledande Spelaggregatorn Pariplay 3Pariplay driver en av världens främsta spelaggregatorer och egna studior för spelutveckling samt förser operatörer med tusentals spel från ledande utvecklare.

Förvärvet ger Aspire Global kontroll över fler delar av värdekedjan inom iGaming, vilket bland annat medför synergieffekter, en bredare spelportfölj och en ny sälj- och distributionskanal utanför bolagets befintliga partnernätverk. Transaktionen väntas ha positiv inverkan på Aspire Globals EBITDA från och med 2020.

Aspire Global har genomfört förvärvet av 100 % av aktierna i GMS Entertainment Ltd, ägare av Pariplay-koncernen, för omkring €13,1 miljoner kontant enligt de villkor som avtalades den 28 juni 2019. Efter godkännande från berörda myndigheter har transaktionen nu slutförts och Pariplay-koncernen har konsoliderats i Aspire Globals koncernredovisning.

Pariplay är en ledande B2B-aktör inom iGaming. Bolaget driver en av världens största spelplattformar från vilken de förser operatörer med tusentals integrerade spel från ledande utvecklare. De har även egna spelstudior för utveckling av kasinoinnehåll. Spelportföljen innefattar hundratals egna speltitlar i tillägg till fler än 2 000 spel från tredje part. Innehållet är certifierat för flera reglerade marknader i Europa, inklusive Danmark där lansering sker inom kort. Därutöver har bolaget slutfört certifieringsprocessen för en iGaming-licens i New Jersey, vilket utgör en potentiell tillväxtmöjlighet.

Förvärvet av Pariplay stärker B2B-verksamheten för Aspire Global genom extern spelförsäljning, vilket ökar tillväxttakten samt medför synergieffekter och kostnadsbesparingar med förväntad positiv effekt på koncernens totala EBITDA från och med 2020. För helåret 2019 väntas transaktionen emellertid inte ha någon väsentlig påverkan.

“Vi ser fram emot att välkomna Pariplay-teamet till Aspire Global. Förvärvet är helt i linje med vår M&A-strategi som fokuserar på B2B-tillväxt och spelförsäljning. Genom integrationen av Pariplay kontrollerar vi fler delar av värdekedjan inom iGaming, vilket medför lägre kostnader, ett bredare spelutbud och en ny distributionskanal av egna spel utanför vårt nuvarande partnernätverk. Dessutom har Pariplay en iGaming-licens i New Jersey, vilket är en utmärkt språngbräda för framtida satsningar i USA”, säger Tsachi Maimon, VD för Aspire Global.

Relaterade Artiklar