Erikshjälpen Second Hand skänker rekordsumma till Världens Barn

3,4 miljoner kronor.

Erikshjälpen Second Hand skänker rekordsumma till Världens Barn 1Så mycket sålde Erikshjälpen Second Hands butiker varor för under lördagen den 5 oktober – och varje krona går nu till Världens Barn-insamlingen.

– Det känns väldigt roligt och viktigt att vi på detta sätt kan bidra till Världens Barn. Jag vill säga tack till alla kunder som handlade under lördagen, men också till alla fantastiska medarbetare och alla som skänker saker till second hand-butikerna. Det vi åstadkommer tillsammans gör verklig skillnad för många barn, både utomlands och i Sverige, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Det finns ett stort engagemang för Världens Barn, både bland kunder och butiksmedarbetare, vilket märktes under lördagen. I många second hand-butiker uppmärksammades Världens Barn genom roliga barnaktiviteter eller något extra gott i kaféet

Den sammanlagda dagskassan från lördagens försäljning i Erikshjälpen Second Hands 60 svenska butiker och e-handeln secondhand.se blev 3,4 miljoner kronor. Det är en ökning med cirka 258 000 kronor jämfört med 2018 och nytt rekord.

Erikshjälpen är också en av de 14 organisationer som får del av de pengar som samlas in under Världens Barn-kampanjen. Pengarna kommer bland annat användas till ett projekt med flyttbara skolor i Bangladesh, som säkrar möjligheten till utbildning för barn som lever i ett område som drabbas hårt av klimatförändringar.