Hem NYHETER Samsung Galaxy Watch Active2 i butik – en smartare och mer personlig uppföljare

Samsung Galaxy Watch Active2 i butik – en smartare och mer personlig uppföljare

Publicerat av: Redaktionen

Nu börjar Samsungs senaste tillskott av smartklockor säljas i butik.

Samsung Galaxy Watch Active2 i butik – en smartare och mer personlig uppföljare 3Samsung Galaxy Watch Active2 är kompatibel med såväl Android som iOS och finns tillgänglig i två storlekar och i tre olika färger. Urtavlan i nya rundade AMOLED-skärmen roterar nu digitalt och ett nytt gränssnitt gör klockan ännu lättare att använda. Smartklockan är uppgraderad att registrera upp till 39 olika former av träning, har en smartare sömn- och stressregistrering samt en inbyggd löpningscoach. Galaxy Watch Active2 möjliggör också för en bättre helhetsupplevelse genom partnerskap med bland annat Spotify och Under Armour.

Från och med denna vecka börjar Samsungs senaste tillskott av smartklockor, Galaxy Watch Active2, att anlända till butiker i Sverige. Samsungs senaste smartklocka bjuder sina användare på nya intuitiva funktioner och en mer personlig design för en mer individanpassad användarupplevelse med hälsa och välmående i fokus.

– Galaxy Watch Active2 är en smartklocka med ett snyggt formspråk och anpassningsbara detaljer. Tillsammans med innovativa och intuitiva funktioner för välmående gör smartklockan det möjligt för konsumenter att förbättra sin hälsa och sätta upp mätbara mål för träning och välbefinnande. Vi har tagit vara på konsumenters efterfrågan på en riktigt funktionell och smart klocka med en design man vill bära varje dag, säger Oskar Smedstad, produktchef för Wearables på̊ Samsung i Norden.

Föbättrad guide för ökat välmående

Galaxy Watch Active2 är uppgraderad att registrera 39 olika typer av träning manuellt, där löpning, promenad, cykling, simning, rodd, crosstrainer och dynamisk träning registreras automatiskt. Med den uppgraderade löpningscoachen kan man följa sitt tempo i realtid och välja sju olika typer av löpningsprogram för att nå̊ träningsmålen. Galaxy Watch Active2 har nya innovativa hälsosensorer på̊ baksidan, dubbelt så många som sin föregångare. Dessa läser av i högre takt än någonsin tidigare, för att användaren snabbt ska få information och således få ut det mesta och bästa av sina träningspass.

Genom uppdaterad sömn- och stress-tracking har smartklockan även förbättrade analysalgoritmer för sömn, som syftar till att hjälpa användaren skapa ett mer hälsosamt sömnmönster.Den nya smartklockan hjälper användaren mot ökat välmående genom att förmedla konkreta tips om mer hälsosamma val – inte bara när det kommer till motion, utan även i förhållande till kosthållning, sömn och mental hälsa, bland annat genom integrering med mindfulness-appen Calm.

Två storlekar och uppgraderad design

Galaxy Watch Active2 är framtagen för att bemöta varje enskild användares preferenser. Smartklockan kommer därför i två̊ olika storlekar – 44mm och 40mm i diameter samt i tre olika färger: svart, silver och guld. Designen präglas av rostfritt stål med baksida i glas, där skärmen numera täcker en större del av framsidan. Always-on displayen skapar intrycket av att urtavlan alltid är synlig, även då klockan inte används. Den uppgraderade displayen, tillsammans med läderarmbanden, bidrar till att Galaxy Watch Active2 upplevs lika naturlig som en vanlig klocka. Standardbredden på banden gör det även möjligt att komplettera med armband som går att köpa i vanliga klockbutiker.

Även nytt är den uppgradering som introduceras i samband med Galaxy Watch Active2, gällande Samsungs roterande boettring. Tillskillnad från tidigare är denna numera digital. Den rundade Super AMOLED-displayen skapar möjligheter för användare att rotera både med- och moturs direkt på displayen för att orientera sig i klockan. Denna funktion gör smartklockan betydligt enklare att använda tack vare det uppgraderade användargränssnittet One UI.

Galaxy Watch Active2 kommer från och med denna vecka börja levereras till butiker i Sverige. De två storlekarna i rostfritt stål kommer i silver, svart eller guld med läderarmband.

Relaterade Artiklar