Ny VD för Hammars Bryggeri stärker organisationen för kommande tillväxt
Hem LEVERANTÖRER Anders Markstedt är ny vd för Hammars Bryggeri

Anders Markstedt är ny vd för Hammars Bryggeri

Publicerat av: Redaktionen

Hammars Bryggeri är det lilla lokala hantverksbryggeriet vid Vätterns kant med ambitionen att bli Sveriges ledande leverantörer av premiumdryck.

Bolaget. som i våras fick över 500 nya delägare via en framgångsrik ägarspridning via Pepins.com, omsatte det första halvåret drygt 9,5 Mkr, en ökning mot föregående år med 22%.

Trenden har förstärkts hela våren och kulminerade i juni med den högsta månadsomsättningen någonsin, 58% högre än föregående år.

Drivande i tillväxten har varit bolagets strategi att kombinera ett kompromisslöst fokus på smak och design, det digitala varumärkesarbetet och ett starkt fokus på sälj. Centrala listningar med bland andra Coop, Axfood och Lidl, samt en egen dedikerad säljkår som odlar direktrelationer till butiker, främst inom ICA-blocket. Under våren kontrakterade Hammars Bryggeri också sina två första säljuppdrag för externa varumärken – en första test av sin ”House of Brands”-strategi som syftar till att utnyttja bolagets organisation till att representera också andra utvalda hantverks- och premiumvarumärken.

– Vi vill vara förnyaren av dryckeshyllan i butikerna på den svenska marknaden, kommenterar Hammars Bryggeris huvudägare och nuvarande VD Robert Henrysson. Med ett team fullt av passion för smak, innovation och våra kunder så ser vi oss som ett nytt och spännande komplement till de stora aktörerna. Vi vill se till att drycker och varumärken som vi själva saknar skall finnas för Sveriges smakälskare att upptäcka.

Ny VD förstärker Hammars Bryggeri på tillväxtresan

Hösten och vintern bjuder på många nya affärer och utveckling av verksamheten. Fokus är mer än någonsin på att få utväxling på den säljorganisation som byggs.

Bolaget har därför beslutat att rekrytera in en ny VD för att lyfta företaget in i framtiden. Anders Markstedt har en lång och bred erfarenhet av ledande roller i både små och stora företag. Han har jobbat i Kina, utbildats i Japan och arbetat med försäljning över hela världen. Med både en ingenjörs- och civilekonomexamen så började Anders sin bana på Ericsson som inköpare. Därefter har han varit VD på HGL Global Ltd. i Hong Kong och Kina, varit sälj- och marknadschef på SmartSeal A/S, sälj- och marknadschef på S:t Eriks AB samt VD på Jets Sverige AB.

Anders är en pådrivande, lagorienterad ledare med stort fokus på sälj för tillverkande bolag. Han har flerårig erfarenhet av bryggeribranschen och har suttit många år i styrelsen för Proteinbolaget.se, en av Sveriges största dryckesförsäljare på nätet.

Ny VD för Hammars Bryggeri stärker organisationen för kommande tillväxt

VD Anders Markstedt

Robert Henrysson kommenterar vidare; – Anders kände vi väl sedan tidigare och hans referenser från tidigare uppdrag var entydigt hyllande. Han har varit med och drivit upp små företag till att omsätta flera tiotals miljoner och basat för en säljorganisation med över 70 säljare. Kort sagt – vi letade efter en entreprenör som verkligen vet vad det innebär att driva små företag som utmanar i en stor bransch. Och vi är säkra på att vi funnit det!

Anders Markstedt – som är Stockholmsbaserad och nu erbjuder bryggeriet en närhet till många av sina största och viktigaste kunder – tillträder formellt under hösten.

– Då jag verkligen brinner för affärsutveckling så ska det bli väldigt spännande att få fortsätta att utveckla Hammars Bryggeri. Bolaget har ett väldigt fint produkterbjudande och en organisation med stor potential, kommenterar Anders Markstedt.

Robert Henrysson kommer att gå tillbaka till sin tidigare roll som styrelseordförande och huvudägare, för att lägga sitt fokus främst på koncept, förvärv och bolagets strategi tillsammans med de övriga i styrelsen, samt att naturligtvis stötta Anders i sin nya roll som VD.

Relaterade Artiklar