Canons fototävling Redline Challenge återkommer för andra året i rad och har temat ”A Split Second Story”
Hem EVENT Canons Redline Challenge fototävling återkommer för andra året i rad!

Canons Redline Challenge fototävling återkommer för andra året i rad!

Publicerat av: Redaktionen

Amatörfotografer kan vara med och tävla om en Canon EOS R5-utrustning och en värdefull handledning av prisbelönta dokumentärfotografen Laura El-Tantawy.

Canon firar idag Word Photography Day med att lansera sin andra Redline Challenge, en årlig fototävling för amatörfotografer där de får uppvisa sina tekniska förmågor och kreativitet.

Det kostar ingenting att vara med i tävlingen och blivande fotografer bjuds in till att fånga ”A Split Second Story”, en story under bråkdelen av en sekund – något som kräver precision, ett unikt perspektiv och en bra känsla för tajming av deltagarna.

Temat ger hobbyfotografer inom alla kategorier en chans att testa sina förmågor, oavsett om det gäller att fånga ett avancerat skateboardtrick eller ett djur som tittar rakt in i objektivet vid rätt tidpunkt.

Tävlingen leds av den världskända vloggaren och fotografen Kai Wong, och den bedöms av en jury som består av branschexperter och Canon-representanter, inklusive Canon-ambassadören Laura El-Tantawy – prisbelönt dokumentärfotograf. Lauras arbete har visats både i samlings- och soloutställningar över hela världen och hennes arbete har också publicerats internationellt i många olika tidningar och tidskrifter.

Fler än 36 000 bilder skickades förra året in till Canons Redline Challenge, som hade temat ”Light in the Dark”. 2021 års vinnare blev Piotr Skrzypiec, som fångade bilden med titeln Lost Highway på Črni Kal-viadukten i dimma i Slovenien. Så här sammanfattar Piotr det: ”Det här priset har gett mig mycket större självförtroende när det gäller mina fotokunskaper. Och jag tyckte det var riktigt bekvämt att fota med Canon EOS R5 – kameran är perfekt för den slags fotografering jag sysslar med, till exempel landskap, naturliv och makro. Men det bästa av allt var att få sticka ut och fota tillsammans med Canon-ambassadören Lorenz Holder.”

Bidragen kan fotograferas med vilken utrustning som helst och varje deltagare får skicka in ett bidrag under kampanjperioden1. Inskickade bilder bedöms utifrån teknisk skicklighet, kreativitet, känslomässig påverkan och hur noggrant bilden återspeglar utmaningen. Slutlig vinnare meddelas i början av oktober och får då kameran Canon EOS R5 och objektivet Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM i vinst samt ett fotouppdrag online med handledning från Canon-ambassadören Laura El-Tantawy.

Canons fototävling Redline Challenge återkommer för andra året i rad och har temat ”A Split Second Story”Så här säger Canon-ambassadören Laura El-Tantawy om Redline Challenge: ”Det känns väldigt spännande med årets tema, eftersom det rör fotograferingens själva innersta väsen. Fotografering handlar om att fånga kraftfull känsla, om oss som människor och vad jag känner inför ögonblicket som utspelar sig framför mig. Som domare kommer jag att leta efter en story. Och jag hoppas också på ett överraskningsmoment. Men ännu mer vill jag se ett unikt perspektiv – hur deltagarna ser världen genom sina egna ögon. Allting har i viss mån fotograferats, så det jag verkligen vill se är personligheten bakom objektivet.”

Bidrag kan skickas in från den 19 augusti till och med den 16 september 2022. För mer detaljerad info, se de fullständiga villkoren.

För att delta i Canon Redline Challenge 2022, se: https://www.canon.se/get-involved/redline-challenge/

Relaterade Artiklar