TCL vinner fyra prestigefyllda 2022-2023 EISA Awards
Hem PRODUKTNYHETER TCL Electronics har vunnit fyra nya prestigefyllda 2022-2023 EISA Awards

TCL Electronics har vunnit fyra nya prestigefyllda 2022-2023 EISA Awards

Publicerat av: Redaktionen

TCL Electronics kan nu lägga till fyra nya EISA Awards till sin lista över prisbelönta produkter.

Bakom de nya utmärkelserna gömmer sig TCL:s Mini LED 4K TV 65C835, QLED-modellen 55C735 (QLED860) och soundbar C935U.

I år får också TCL för första gången pris för innovativa läsplattor med TCL NXTPAPER 10s.

TCL Electronics, ett av världens snabbast växande varumärke för konsumentelektronik, kan återigen stoltsera med en rad nya EISA-utmärkelser från årets nya line-up. Europas välrenommerade Expert Imaging and Sound Association (EISA) tilldelar i år TCL fyra nya prestigefyllda EISA Awards.

TCL Mini LED 4K TV 65C835 – EISA “Premium Mini LED TV 2022-2023”

EISA:s bild- och ljudexperter utnämner TCL 65C835 som den bästa Premium Mini LED-TV:n, vilket bekräftar TCL:s ledande position inom Mini LED-segmentet. Ur EISA-juryns motivering: ”TCL fortsätter att utveckla sin Mini LED-bakgrundsbelysning med multi-zon dimningsteknik, och den frestande prissatta 65C835 visar dessa framsteg fullt ut. Användarupplevelsen förbättras av inkluderingen av Google TV och ett ljudsystem som ger imponerande ljud för en så tunn och attraktiv uppsättning.”

TCL 65C835, som lanserades tidigare i vår på den europeiska marknaden, är en 4K Mini LED-TV kombinerad med QLED, Google TV och Dolby Atmos. C835-serien är ett perfekt exempel på hur Mini LED-tekniken har utvecklats sedan förra året när den tidigare generationen C825 vann titeln “Premium LCD TV 2021-2022”. Nya TCL Mini LED-TV ger en mycket ljusare bild med 100 % färgvolym på över en miljard färger och nyanser och kan klassificera typen av innehåll, vilket ger en väldigt realistisk bildåtergivning. Mini LED-tekniken ger också djup svärta och skuggdetaljer utan haloeffekter. Dess förbättrade breda betraktningsvinkel och reflektionsfria skärm i kombination med över 1 000 nits ljusstyrka förbättrar kvaliteten på tittarupplevelsen även i mycket ljusa rum.

För en ny nivå av spelupplevelse erbjuder C835 otroligt låg ingångsfördröjning, Dolby Vision och Dolby Atmos, Game Bar, ALLM, VRR och 144Hz-stöd för att tillfredsställa även de mest krävande spelarna.

TCL QLED 4K TV 55C735 – EISA “Best Buy LCD TV 2022-2023”

TCL 55C735 (i Norden med modellnamnet QLED860) är ett bevis på att TCL också är välkänt för att leverera produkter som erbjuder riktigt bra värde för pengarna. EISA tilldelar den ”Best Buy LCD TV” med motiveringen: ”Den diskret utformade 55C735 är lätt att bli kär i och ett lysande alternativ för filmer, spel och sporter. Samtidigt som den använder många av TCL:s premiumteknologier behåller den ett väldigt överkomligt pris.”

C735 lanserades i april 2022 som en del av den nya 2022 C-serien, med QLED-teknik och 144Hz VRR och Google TV. Den ger underhållning i alla möjliga HDR-format inklusive HDR10/HDR10+/HLG/Dolby Vision och Dolby Vision IQ. Tack vare avancerade AI-funktioner anpassar den här TV:n sig enkelt till sin visningsmiljö i det smarta hemmets ekosystem.

TCL 5.1.2 Soundbar C935U – EISA “Best Buy Soundbar 2022-2023”

TCL vinner fyra prestigefyllda 2022-2023 EISA Awards

Med C935U-vinnande Best Buy Soundbar 2022-2023 bevisar TCL återigen att uppslukande ljudprestanda och den senaste tekniken inte alltid har en dyr prislapp. Ur EISA-juryns motivering: ”Precis när du tror att du har nått slutet av denna soundbars talanger, upptäcker du att den kan göra mer. C935U samarbetar med sin trådlösa subwoofer med ett huvudhölje med fysiska höjddrivrutiner för Dolby Atmos och DTS:X, plus TCL:s Ray-Danz akustiska linsteknik, och är en utmärkt utövare av film- och TV-ljudmixar. Basen har tyngd, dialogen är robust och effekterna är mäktiga.”

Den senaste TCL 5.1.2 soundbaren ger allt användarna behöver, inklusive kraftfull bas, inbyggda höjdhögtalare som får det att låta som att föremål flyger över huvudet, och TCL:s exklusiva RAY•DANZ-teknik som tar hand om ljudutrymmet på sidorna. TCL C935U demokratiserar teknologi genom att erbjuda Dolby Atmos och DTS:X-rendering, Spotify Connect, Apple Airplay, Chromecast Built-in och DTS:Play-Fi-stöd och avancerade mobilappsfunktioner inklusive AI Sonic-Adaptation.

Dessutom är alla inställningar nu lättillgängliga på fjärrkontrollens LCD-display, och soundbaren kan även manövreras enkelt via TCL TV:s röstassistenter som OK Google och Alexa.

TCL NXTPAPER 10s – EISA “Tablet Innovation 2022-2023”

TCL NXTPAPER 10s presenterades på CES 2022, där den vann “Eye Protection Innovation Award of the Year”, och är en smart 10.1″ surfplatta med unik teknik för att skydda ögonen. Ur EISA-juryns motivering: ”Vid första anblicken verkar TCL:s NXTPAPER 10s bara vara ytterligare en Android-surfplatta. Men starta den och du kommer att märka en helt unik bildkvalitet, tack vare den “pappersliknande” displayen. Här har TCL skapat en LCD-skärm med 10 lagers spridningseffekt, som hjälper till att skydda ögonen under långa användningsperioder och begränsa skärmbländning, samtidigt som färgnoggrannheten bibehålls – perfekt när du använder den medföljande pennan för att rita och skriva.”

Genom en unik flerskiktsspridningsskärm minskar TCL NXTPAPER 10s skadligt blått ljus med över 73 %, långt över branschkravet. NXTPAPER-displaytekniken är en ny pappersliknande display som använder flera lager för att behålla naturliga färger, filtrerar skadligt blått ljus och ger fantastiska betraktningsvinklar och antireflexfunktioner.

Oavsett om det är för tung multitasking eller intensiv studietid, är TCL NXTPAPER 10s utrustad med en åttakärnig processor som säkerställer en fördröjningsfri prestanda med förinstallerade appar som fungerar smidigt tack vare 4 GB ROM, 64 GB RAM och Android 11.

TCL @IFA 2022

Missa inte TCL:s EISA-vinnare och mer på IFA 2022, 2 till 6 september. TCL kommer att presentera en omfattande samling av 2022 års hemmabio- och hushållsprodukter, många som visas för första gången globalt, i sin interaktiva monter på 2500 kvadratmeter.

Datum: 2-6 september 2022
Plats: HALL 21A, Messedamm Berlin, Tyskland

Vill du boka en tid med TCL:s nordiska team för en exklusiv visning? Kontakta Hanna Glaas enligt nedan.

Relaterade Artiklar