Schenker Logistics AB automatiserar Active Brands europeiska centrallager
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKE-LOGISTIK Active Brands europeiska centrallager blir automatiserad av Schenker Logistics AB

Active Brands europeiska centrallager blir automatiserad av Schenker Logistics AB

Publicerat av: Redaktionen

Efter avslutad förstudie har Active Brands beslutat överlåta hanteringen av sitt europeiska centrallager till Schenker Logistics AB.

Lagret kommer att flyttas till Schenker Logistics lokaler i Landvetter och hanteringen ska automatiseras med en utökning av den Autostore-lösning som redan finns på plats.

– Active Brands planerar att fortsätta den starka tillväxt vi haft under flera år. En av de viktigaste faktorerna för tillväxten framöver kommer att vara att ge våra kunder både bättre och snabbare service. Ett automatiserat lager gör verksamheten mer flexibel och ökar både kapaciteten och hastigheten. Därför är partnerskapet med Schenker Logistics otroligt viktigt, säger Øystein Bråta COO, Active Brands.

Lösningen som används i Landvetter är en Autostore, som kommer att byggas ut för att passa Active Brands krav. Delad automation är inget nytt för Schenker Logistics som har arbetat med konceptet sedan 2015, och har genom åren utarbetat en unik samarbetsmodell. Samarbetsmodellen går ut på att arbeta tätt med varje kund, genom varje fas i kartläggningen av verksamheten.

Schenker Logistics AB automatiserar Active Brands europeiska centrallager

– Vi är självklart väldigt stolta över att få ett så starkt och snabbväxande företag som kund hos oss. De passar perfekt in i vår automationsmiljö där man får det bästa från två världar – effektiviteten hos automation och flexibiliteten hos delad 3PL. Det är ett välbeprövat koncept som vi har många års erfarenhet av och som Active Brands nu kan dra nytta av, säger Håkan Nydén CEO & Head of Contract Logistics, Schenker Logistics.

Driftsättning planeras till första kvartalet av 2023. Implementationen har redan startat för att säkerställa smidig lagerflytt och driftstart.

– Detta är steg två i vår strategiska satsning på delad automation med Autostore i Landvetter, säger Håkan Nydén.

 

 

 

Relaterade Artiklar