Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKE-LOGISTIK Över en miljon försändelser 2020!

Över en miljon försändelser 2020!

Publicerat av: Redaktionen

Tredjepartslogistikaktören e-logistik kunde strax innan nyåret fira att den magiska gränsen om 1 miljon utskick på ett år passerats!

Över en miljon försändelser 2020! 2

Över en miljon försändelser 2020!

“Hade du frågat mig i september om 1 miljon försändelser under 2020 var inom räckhåll hade mitt svar varit tydligt nej men vårt sista kvartal har slagit alla förväntningar. Oktober blev ett marginellt nytt rekord och som vi tidigare meddelat blev det rekordet krossat i november. Volymen höll sig så pass bra att december blev årets näst bästa månad och med det passerade vi också 1 miljon försändelser på helåret 2020. Ökning fortsätter att ske på bredfront bland våra kunder och Corona fortsätter påverka e-handeln positivt.” säger Jonas Hamrén Berggren, VD på e-logistik.

Det mesta kan lagras och distribueras av e-logistik men e-handelslogistik är den klart dominerande delen med särskild styrka inom internationell distribution.

Branschmässigt finns idag en viss exponering mot konfektion och egenvårdsbolag (främst hälsokost och kosmetik). Ambitionen och kapaciteten finns för att fortsätta utvecklas och växa med befintliga och nya kunder 2021.

”2020 har varit ett otroligt år för oss och våra kunder på många sätt. Det finns en sådan stark underliggande kraft i e-handeln idag. Vi på e-logistik har en fantastisk resa där vi får vara med och bidra till samt uppleva den ena framgångssagan efter den andra. Samtidigt är vi inte nöjda utan vi vill både hjälpa fler kunder och bidra ännu mer. När vi går in i 2021 kan vi erbjuda över 5 000 kvm ledig lageryta i Götene, IT- och processer på plats, internationellt starka distributionstjänster och gott om kompetent och arbetsvillig personal. Det är bara att höra utav sig.” avrundar Jan Andersson, Marknadschef på e-logistik

e-logistik är en ledande aktör inom tredjepartslogistik för e-handel, baserat i Götene och Göteborg. Koncernen grundades 2006 och växte förra året med 30% till 84 Mkr. Redan under 2020 kommer bolaget passera sitt strategiska mål för 2021 om 100 Mkr i omsättning tack vare en tillväxt om ca 50% jämfört med föregående år.

e-logistik lager finns i Götene och omfattar nu 10 500 kvm med option på ytterligare 2 500 kvm. Säljkontor finns i Göteborg samt returhubb i Tyskland genom partnerskap.

Relaterade Artiklar