Hem GAMINGE-SPORT World of Tanks Blitz lanseras på Huawei P40 tack vare samarbete mellan Flexion Mobile och Wargaming

World of Tanks Blitz lanseras på Huawei P40 tack vare samarbete mellan Flexion Mobile och Wargaming

Publicerat av: Redaktionen

Flexion Mobile Plc , distributionsföretaget för androidspel meddelade idag att man har arbetat med Wargaming för att stödja lanseringen av Huaweis nya P40.

World of Tanks Blitz lanseras på Huawei P40 tack vare samarbete mellan Flexion Mobile och Wargaming 3Wargaming är ett av dom mest kända och framgångsrika spelföretagen inom genren ”massively multiplayer online” (MMO) spel. Samarbetet mellan företagen innebär att ett av dom mest populära mobilspelen på marknaden, World of Tanks Blitz, kommer att finnas med i Huaweis App Gallery vid lanseringen. Spelet är ett så kallat ”free-to-play” spel, och har laddats ned cirka 120 miljoner gånger över hela världen. Den nya Huawei P40 mobilen lanserades i Paris förra veckan och har inte Google Play eller andra Google-tjänster förinstallerade. Den enda förinstallerade App butiken är Huaweis egen AppGallery.

Flexion har tidigare meddelat att man stödjer spelutvecklare genom att göra deras spel kompatibla med Huaweis nya android mobiler. Flexion och Wargaming har haft ett strategiskt samarbete sedan 2016 och har tillsammans lanserat World of Tanks Blitz i de flesta alternativa distributionskanalerna på marknaden. World of Tanks Blitz är ett av de mest populära spelen i de butiker Flexion arbetar med.

“Vårt partnerskap med Wargaming har vuxit under ett flertal år och World of Tanks Blitz är det perfekta exemplet för hur spel kan utnytttja alternativ distribution för att nå nya användare. Det är ett mycket bra partnerskap och vi ser fram emot att utöka samarbetet ytterligare, säger Jens Lauritzson, VD för Flexion Mobile PLC.

Förutom Huawei arbetar Flexion sedan tidigare med ett antal viktiga och strategiska kanaler som Samsung, Xiaomi, Onestore och Amazon. Företaget kan på så vis hjälpa spelutvecklare att nå en bredare publik utanför Google Play.

 

Relaterade Artiklar