WatchItGolf siktar på proffstourerna med ny app
Hem APPAR WatchItGolf siktar på proffstourerna med en ny app

WatchItGolf siktar på proffstourerna med en ny app

Publicerat av: Redaktionen

Med en offensiv satsning på professionella golfspelare i USA och ett nytt dotterbolag i Polen satsar entreprenörerna Nicklas Boström och Patric Hörnsten Nilsson internationellt.

Snart lanseras en ny, mer avancerad app som tar spelanalysen till nästa nivå.

Efter framgångarna med appen WatchItGolf har techbolaget med samma namn en ny produkt på väg att lanseras. Stora resurser har lagts på att ytterligare utveckla hur AI kan analysera golfsvingar och hjälpa spelare världen över.

– Vi har över 23 000 nedladdningar av den första appen. Med den nya appen ser vi en ännu större potential där vi satsar mot professionella spelare, berättar Nicklas Boström.

WatchItGolf siktar på proffstourerna med ny app

Nickas Boström och Patric Hörnsten Nilsson på WatchItGolf.

Den nya appen utgår från en avancerad AI som analyserar hela golfsvingen med hjälp av en eller flera kameror i iPhone eller iPad. Mängder av data kan sedan utläsas i realtid där tränare på ett enkelt sätt kan bära med sig utrustningen och sedan analysera spelet ute på banan under träning eller under inspelsvarv inför tävling.

Potential att nå spelare på proffstourerna

– I samband med att golflegendaren Anders Forsbrand klev in i bolaget såg vi potentialen att nå spelare på proffstourerna och då var det aldrig aktuellt med en applikation för smarta klockor som mäter svinghastighet. Den nya appen är betydligt mer avancerad där affärsmodellen är att nå proffsen via deras tränare, sen ner till tränare på klubbar och via den vägen ut till allmänheten, säger Nicklas och utvecklar:

– Det är en utmaning att nå fram i bruset via endast marknadsföring, vi ser därför att det finns en mycket större potential för den nya appen med det här affärsupplägget. När den här produkten är ute kommer även den första appen att få skjuts framåt för alla som söker en enklare form av träningsupplägg.

Testas av investerarnas test-spelare

Sluttester pågår nu av den nya appen med finjusteringar för att bland annat säkra funktioner även under alla väderförhållanden. Nyligen träffade grundarna amerikanska investerare under en resa till USA tillsammans med BizMaker. Nästa steg är att leverera en version till investerarnas test-spelare.

Internationalisering präglar inte bara marknadssidan för WatchItGolf utan även produktutvecklingen. Bolagets programmerare finns redan idag i Polen där ett nytt bolag i koncernen kommer att öppnas inom kort.

– Vi är precis i uppstarten av ett nytt bolag för att säkra våra programmeringsresurser inför expansion i Polen. Vi räknar med att efter investeringen är klar behöva anställa betydligt fler personer. Om ett år är förhoppningen att vi är fyra till åtta säljare i USA, har ett positivt kassaflöde i bolaget och ser ett antal PGA-proffs som använder vår produkt för att bli bättre golfspelare, säger Nicklas.

Relaterade Artiklar