​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​
Hem APPAR ​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

Publicerat av: Redaktionen

Karlstads Parkerings AB har gjort en ny upphandling av appar för betalning av parkeringsavgiften.

Fem leverantörer fyllde kraven och kommer att finnas som betalningsalternativ från och med april 2024.

Leverantörerna är Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Med fler appar gör vi det enklare att betala för parkeringen.

Två av leverantörerna är kända av Karlstadsborna sedan tidigare, Parkster och Easypark.

Flera fördelar med att använda app

Med fler appar blir det enklare för Karlstadsbor och besökare att betala för parkeringen.

– Vi är nöjda med upphandlingen. Att det blev några fler appar än vi har idag ökar chansen att du redan har någon av apparna installerade i din mobil. Apparna är dessutom de vanligaste i Sverige och i flera länder i Europa, säger Jonas Orgum, ordförande i Karlstads Parkerings AB.

Jämfört med traditionella parkeringsautomater är appar mer driftssäkra och det ger flera fördelar.

– Appar ett bekvämare och smidigare sätt att betala parkeringsavgiften på. Parkeringen kan startas, förlängas och avslutas i appen var du än är och du behöver inte gå till en särskild automat. Du kan förlänga parkeringstiden på distans om det skulle behövas och det minskar risken för felparkeringsavgift. Du kan även avsluta parkeringen precis när du ska åka i väg och behöver bara betala för den tid du har parkerat, säger Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Karlstads Parkerings AB.

Samma kod för parkeringsområde och betalning med sms

Ännu en nyhet är att alla apparna kommer ha samma kod för ett parkeringsområde. Du kan även betala med sms hos alla leverantörer. Det innebär att alla typer av mobiltelefoner kan användas för att betala för parkeringen. Du behöver inte ha en smartphone.

Tillfällen för att få hjälp att komma i gång med parkeringsapp

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​Under året kommer vi att ha olika aktiviteter och träffar för att hjälpa de som vill komma i gång att använda parkeringsapp.

– Vi kommer att ordna träffar och ta fram informationsmaterial så att de som vill kan få hjälp att ladda ned och använda parkeringsappar och betala sin parkeringsavgift lite smartare. Som med allt som är nytt så behöver man pröva och öva för att lära sig säger Susanne Edsgård, vd på Karlstads Parkerings AB.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar