Amuse presenterar integration med YouTube Official Artist Channel
Hem APPAR Amuse presenterar integration med YouTube Official Artist Channel

Amuse presenterar integration med YouTube Official Artist Channel

Publicerat av: Redaktionen

Att som artist eller management ta kontroll över sin närvaro på YouTube är inte alltid helt enkelt.

Nu presenterar Amuse en integration med YouTubes Official Artist Channel (OAC), som smidigt samlar både följare och innehåll från olika delar av plattformen.

Från och med 13 februari är en egen Official Artist Channel bara ett par klick bort för artister som släpper musik genom Amuse.

Den nya integrationen är det senaste resultatet av Amuses ambition att skapa tjänster som underlättar för independent- och DIY-artister. Som en av världens största streamingtjänster är YouTube en viktig del av varje artistkarriär, men processen för att få tillgång till en Official Artist Channel kan i många fall vara både snårig och långsam.

I februari rullas integrationen ut till användare av Amuses Boost och Pro-abonnemang, synlig som ett alternativ på artistens profil via webbappen. Den undersöker automatiskt om artistens metadata och innehåll möter YouTubes kriterier. Om så är fallet genereras en förfrågan direkt till YouTube, med all information som behövs för att sätta upp en kanal.

Amuse presenterar integration med YouTube Official Artist Channel– Som DIY- och independent-artist får man ofta lägga väldigt mycket tid på admin, tid som man antagligen hellre hade lagt på att göra musik. YouTube är en central mötesplats för artister och fans, och utöver att samla olika typer av innehåll under en kanal ger en Official Artist Channel även tillgång till statistik och andra tjänster som gör det lättare att utveckla sin artistkarriär, säger Erik Ljungqvist, Chief Product Officer på Amuse.

 En Official Artist Channel ger tillgång till följande features:
  • Official Artist Channel (OAC): Den enda kanalen för all musik och video – en hopslagning av följare på artisters existerande ämnes-, YouTube- och Vevo-kanaler.
  • Accreditation: Verifierat artistkonto
  • Analytics for Artists: Statistik och insikter från innehåll, följare och fans.
  • Merch connection: Möjlighet att koppla en butik, t.ex. Shopify, till sin OAC.
  • Ticketing connection: Möjlighet att koppla biljettförsäljning till sin OAC.

Relaterade Artiklar