Svensk influencer startar ny dejting-app – hoppas konkurrera ut dagens appar
Hem APPAR Svensk influencer startar en ny dejting-app – hoppas konkurrera ut dagens appar

Svensk influencer startar en ny dejting-app – hoppas konkurrera ut dagens appar

Publicerat av: Redaktionen

Det finns flera dejting-appar där man kan swipea höger eller vänster utifrån en persons profilbild i hopp om att hitta en partner.

Nu lanserar influencern Jelena Meacham appen BlindDate där personen swipear på en blurrig profilbild, profilbeskrivning och match score – inte en klassisk profilbild.

Den som har sett den populära Netflix-serien Love is blind, där deltagare får lära känna varandra på djupet innan de får se varandra, kan nu själv få uppleva det – direkt från mobiltelefonen.

Med den nya appen BlindDate lär du känna en person på djupet, innan du får se hur personen faktiskt ser ut.

Jag blev själv singel för cirka ett år sedan och började ladda ner dejtingappar. Jag märkte under tiden dels hur ytlig jag själv var som aldrig gav någon en like, men också dels hur ytliga andra var då jag själv blev dömd utifrån mitt utseende. Det kändes som alla bara kommenterade mitt utseende och ingen ville gå in på djupet, säger Jelena Meacham, influencer och grundare av appen BlindDate.

Potentiella matchningar baseras på något som kallas match score, en matematisk uträkning baserat på ens profil där information som utbildning, egenskaper, värderingar och vad man själv söker räknas. Profilerna som dyker upp har blurrade profilbilder, men med synlig match score och biografitext. Matchar två personer med varandra öppnas en chattfunktion och samtal kan inledas.

När man har chattat ett tag kommer frågan om man vill låsa upp varandras profilbilder upp. Det är först när båda väljer att göra det som personernas profilbilder visas, förklarar Jelena Meacham.

Backad av stora investerare

Att BlindDate hoppas slå hårt mot dagens onekligen populära dejtingappar är ingen hemlighet. Jelena är även backad av flera stora investerare och bolagsägare, som även tror på att appen kommer slå hårt. Jelena Meacham hoppas att appen ska bli nästa stora dejtingtjänst genom att hjälpa människor att kliva ur sin egen comfort zone.

Min förhoppning är att människor ska lära känna andra som de kanske aldrig skulle ha gett en chans på andra dejting-appar. Onlinedejting ska vara roligt och inte något där man sitter och hets-swipear bland hundra ansikten på lunchen.

Jelena Meacham, som tog steget in i influencerbranschen för drygt två år sedan, är bland sina över 50 000 följare känd för kalorijämförelser och kostscheman. I februari 2020 lanserade hon sin app med samma namn där användare idag finner hundratals kaloriberäknade recept. Appen BlindDate är ett kliv in i en helt ny bransch, men vad följarna ska tycka bekymrar inte henne så mycket.

– Mina följare vet ju att jag är ett stort fan av reality-tv och dejtingprogram. Förhoppningarna är att den slår stort på marknaden och blir en riktig like-raket.

Svensk influencer startar ny dejting-app – hoppas konkurrera ut dagens apparBlindDate släpps på App Store och Google Play om någon vecka, men redan nu finns det flera spännande uppdateringar på gång. Redan om någon månad väntas appen att få ett nytt utseende, men även i framtiden väntas uppdateringar som tar en tillbaka till tiden innan appar ens fanns.

– Redan nu jobbar vi med en ny funktion som kommer att likna den gamla annonsdejtingen som vi såg i tidningar förut, avslöjar Jelena Meacham.

Relaterade Artiklar